Pages

2 November 2010

~Pasal Doa Nabi Yunus~

Agak sibuk permulaan pagi ini.
But aku suka jer. Dari mandom2 mcm pagi semlm.
Pagi je org 'atas' dah panggil. Sbb tu aku mmg jarang la bekpas pagi, sbb mmg salu je dpt morning call. Biasa kan derang2 ni nak gi meting pepagi, so nak la maklumat itu maklumat ini. 

Dah tenang2 camni baru aku bekpas. Reni bekpas roti coklat Gardenia limaposen tu je. Eh..jap tgk balik plastik dia..dah namposen la skang. Hoho. Memorable tul la roti coklat ni.
Time kat Londu dulu berebut2 beli roti ni kat koop. Salu je abis. Tp kalo kebetulan kita smpai time stock roti tu baru sampai, kasik beli byk2 smpai org lain lak tak buleh beli. Ngeh he he. 

Ok, lupakan. Tk buleh nak menceceh tak tentu hala. Sebuk sket. Lunch pun ada agenda sket nak diselesaikan.

So, just nak sharing satu doa. Kalo smlm ada doa Nabi Zakaria utk mudah dapat zuriat, ari ni kita share doa Nabi Yunus dalam perut ikan.

Source : Here. Bagus blog ni. Byk doa bagus2 dlm tu.
Aku kalo kena dpt panggilan urgent dari org 'atas' mmg aku baca doa ni byk2 kali sepanjang perjalanan, dlm lif hingga la smpai dpn pintu bilik bos. Smpai depan bos takyah la terkumat kamit lagi. Kang mao bos ko kata ko jampi dia plak. Ngeh hehe. Ketuk pintu, bagi salam, senyum. Insyaallah...everything will be smooth. Sebab biasanya kalo dpt urgent call ni mesti ada something wrong somewhere. Takde maknanya bos panggil nak ajak makan pizza plak.

Dan satu lagi time aku drive dulu, kalo balik dalam jem, salu amalkan juga. Insyaallah...dipermudahkan.

Korang terai lah. Tp kena la usaha dari kita gak. Jgn la pulak dok baca doa ni lps tu diam je duk dlm keta dgn harapan tetiba kita dah ada dpn umah.

Apa yg penting - usaha dan doa.

8 juta komen

good sharing PS... thanks!

doa tu juga elok diamalkan di pghujung2 minggu nak dkat brsalin..kalo dah rasa sakit2 tu mndatang aku terkumat kamit gak mmbaca nyer...huhuh

CH :
Yeap..sharing is caring. u're welkam :))

cikCha :
ya..amalkan salu eh.. moga semuanya akan baik. :))

baca doa ni bepuluh-puluh-ribu kali before deliver damia. sangat membantu.

Salam terima kasih atas info ini.

Puan ditag di entri terbaru saya jam 3.30 petang ni.

Terima kasih.

http://hasrulhassan.blogspot.com

salam

*sabar jelah* haha

terbayang duk dalam kete tak tekan minyak lepas baca doa ni. haha... lawak.

Masjuliana :
Ya..sgt bagus.

HH :
Saya da jenguk, nati saya buat eh..teng...!!

Irtiyah :
Cikgu, sila jgn bayang kan apa yg saya tulis yer.. tihihiiieee..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign