Pages

18 November 2010

~Pasal Tunaikan Janji~

Kalo berjanji haruslah ditunaikan. Maka tibalah hari yg dinanti-nantikan oleh si penerima janji. Eh.. ada ke word tu. Tkpe..belasah.
Pasal janji ni juga aku dicemuh di FB.. Whoaaa...cemuh hala nya..manade cemuh..saja je ckp tu. Hoho. Yelah.. ada org sekolah kan aku. Katanya lebih kurang gini "Ida, kalo berjanji kena tunaikan, nati sok sok budak tu tak caya lagi". Ek eh....sekius me madam, ada ke ai cakap ai tak nak bagi? Ada? Dlm statement tersebut ai cuma ckp ai mcm nak pitam je. Bak kata Ita BNM, pitam la smpai ujung thn pun, adiah tu kena gak bagi. Ha..kan.. takyah la nak kata org tak caya ke apa. Konon gud gud la bagi komen cemtu. Hakkk......
So, ari Selasa yg kalut2 tu aku dpt gak mencelah ke BTS. Gi lelaju ngan adik comp. technician dept IT. Yelah dia la tau hack ke modify ke wat so not tu. Aku tau PSP semata je. Segala siri siri dia tu mmg la di luar pengetahuan aku. 
Dapat pun. Alhamdullillah... lega rasa. Smpai opis suh adik clerk aku balut segala smbil aku jumpa bos. Then trus la masuk bag bawak balik (eh...detailnya citer..tak relevan pun nih).
Smpai umah eluk je aku tak ckp apa. Biarkan si penerimanya ternanti-nati. Teehheheheh.. Aku dah siap makan, mandi bagai baru bagi. Teheheheh.
Jadi gmbr ini je lah menceritakan segalanya.
Janji mmg ditunaikan. Lagi pun he deserve for it. Mungkin kerana cabaran2 ini lah dia berjaya dgn cemerlang. Dan mungkin ada rezeki lain pula utk ku di lain masa nati.

Hadiah yg aku sendiri tak penah ada. Bes nya budak jaman skang kan. 
Memacam gajet bes ada. Mintak je sure dapat.

Lihat, ayah dia yg terlebih xcited.
Pastu abg dia pun xcited jugak. huhuhu.
Adik je yg mcm tak puas ati.
Gmbr mengikut turutan.
Jelas terpancar kegembiraannya kan.
Jaga bebaik Am oii... kalo rosak Ucu tak jamin okeh.



Jadi, pada org yg menyekolahkan aku tu..mekasih la kerana ingatkan aku pasal janji tu. Takat ni kalo berjanji, Insyaallah, ditunaikan. Mungkin awak boleh gunakan utk diri awak juga suatu hari nati yer... :))

15 juta komen

Jgn mare2 la Pn.S...kita manusia ni kadang2 bila berbicara tak sedar yang ada ayat2 kita ni melukakan prasaan org...Hehehehe...Cool jeee...Peace!!!

tahniah sbb dh beli 'emas'... hahahahahaha
kak... sy dpt 4a.. nak gak psp...
ahahahahahha

pn stoberiii ooo pn stoberi...

dulu saya UPSR pun dapat result cemerlang..


errr nk minta PSP gak boleh


lalalala

heheh...beshnya dapat mak sedara cam k.reen.tp mmg betul janji mesti dikotakan

wah!! best nyer bebudak zaman skrg....

ehem,,
ida, ko x rasa ke yg ko penah berjanji nak bg peti sejuk 4 pintu kat aku.....? ada kan??

AdiaLuze :
mana ler teman marah weh. Ate keme ni pun pepaham la konsep FB tu, kadang deme idak berniat nak ngata mcm tu, tp kita pikir lain. Jadinya camtu la.. idak..idak..kome ni idak marah.. just tuleh je.. usah la kome riso yer... ate...kome ni...

cikbedah :
Sila tanya ucu kome ada ke idak deme janji..kalo ada, sila tuntut ke ucu kome ye. Ucu Adham ni cuma tunaikan utk anak sedara dia je. Tak tertakluk anak sedara org lain. tehehehehe :P

AitotYati :
Jawapan seperti di atas yer.. sila share ulasan tersebut dgn cikbedah. teheeheheheheh :P

Eka :
mmg bes.. lps tu nak tggu gaji bln doblas ni mak sedara dia harus kena bawak bekal sardin je ke opis. Makan sesenyap dlm bilik waktu lunch. teheheheheh

Mazmadi :
Alhamdulillah....

janji diana takder ker hahahaha

sumpit :
Alhamdullilahh...blum ada janji bersama insan bernama Diana.

nak jadi anak sedara... ;p

Maria :
Alamakk...kuota da penuh lah. tehehehehhehe

wahhh!
bestnyaa..
colour gold eh tu? smart-smart..

Anita :
Bes..mmg bes..merasa gak la akak terai game tu, kut tak selama ni mana penah nerai..maklum le..keme ni mana reti ber PSP bagai ne.. di luar kemampuan katanya.. tehehehhe :P

kwn saye die janji dgn anak buah die nak bg psp kalau dpt 5a upsr sbb die tau anak buah die xkn dpt 5a. hahaha

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign