Pages

9 November 2010

~Pasal Tak Dapat 1, 3 Pun Jadi la~

Bayangkan tetiba rumah aku ada si comel. Bukan seorang, bukan dua, tapi 3.
Bukan juga berlainan ibu, lain bapa tp seibu dan sebapa.
Bukan juga berlainan umur, berlainan jantina. Tp sejantina.
Dan yg nyata mereka adalah comel.comel.comel.

Dulu aku mcm rasa tak ramai je org kat Malaysia ni dpt kembar 3.
Tup2 jumpa satu blog ibu yg ada kembar 3 which aku rasa ramai da jadi follower dia. Aku kenal masa dia post entry kat innit. Tgk je si kembar dia trus la follow. Comel kan. Pulak tu mesti nak tau pengalaman dia menjaga anak kembarnya. Dan lagi, dia pun kalo tak silap amik masa gak utk dptkan anak pertama. Tup tup trus dpt 3. Waaa..bes.bes.bes. Mesti dijadikan motivasi nih. Hik hik.

Sgt comel melihat 3F si Mama Kembar ni. Faris, Fauzi. Fahmi. Gerammm sgt. Dah la pakai baju pun sama je. Comel giler masa derang makan makaroni tp taburkan atas tilam tu. Pulak tu leh lawan2 pedang guna sudu n garfu. Anak lelaki la katakan. Lps tu penah mak derang bawak gi makan kat restoran, sorang nanges, suma nanges. Kalo aku tu sure gabra giler.

Lps tu main sesama. Baca buku sesama. Kerumun bapak derang pun sama. Tehehhehe...seyes..comey dan rasa mcm nak la gak..nak la gak kembar 3.

Lps tu dari blog Mama Kembar 3 ni gak dpt tau blog Aishah plak. Dia pun ada anak kembar 3. Dan ini kembar perempuan. Perempuan okeh...uwaaa....rasa nak gigit screen komputer tgk kecomelan mereka iteww. Dah la mmg aku ngidam2 anak perempuan.
Kalo yg tu ada 3F yg encem.encem.encem. Aishah ada 3 N A - Nur Ariana, Nur Afrina, Nur Adriana yg cute.cute.cute. Tak tahan oii..mmg tahap nom nom nom (apa ko igt derang ni makanan Ida oi yg ko nak nom nom nom kan). Tehehhehehe.
Aishah ni ada 3 lagi anak tak kembar, menjadikan beliau terus ada 6 anak skang. Wieee...seriyes bes Aishah.


Cena ni weh? Trus doa pada Allah agar aku pun dapat kembar 3 camni. Teheheheh. Mana la tau kan, hikmah yg duk kita sebut-sebutkan selama ni, ini la dia hasilnya.
Tunjuk kat my dear lagi hampeh..tunjuk je gmbr baby sure dia kata 'ha..jum la buat'.
Hoh! apa ko ingat mudah2 nak buat skali pling kuar terus 3 org makhluk Tuhan paling comel neh. Sorang pun tak terbuat lagi ni.
Tp doa-usaha-tawakal, kan tu sering dipegang sejak dari zaman UPSR.

Moga ada rezeki la dpt kembar 3 mcm ni. Sukkkkaaaaa sgt sgt sgt.

Dan utk tgk lebih aksi2 si kembar yg encem  n cute ni leh masuk sini.

Oh, gambar tu diperolehi dengan IZIN dari kedua dua empunya blog. Thanks Mama, Thanks Aishah kerana sudi bagi share gmbr di blog yg masih menanti si comel dlm hidupnya.. :))

12 juta komen

slamat pagi...
mudah-mudahan dapat... amin

InsyaAllah.. :)

Nita pun selalu jenguk mama kembar 3 ni! tp baru tahu yang kembar Aishah tu..bestnyaaa!!

anak kembar? alahai, puan stoberi... kalau dapat sorang pun dah kira bertuah bebeno dah.. cik abang ain pernah cakap, kalau dapat anak kembar sepasang.. lepas tu tak pyh beranak lagi. dia mmg tak mau anak ramai.. sbb tu kot, Allah tak kasi2 kitorang anak lagi kot.. =)

Maria :
Yeah..thanks turut sama mengaminkan pepagi ni.

EKin :
Ya..ya... hik hik hik..

Anita :
Mmg seronok...comel sgt ketiga-tiganya tu.

Ain :
Tehehehe... da susah sgt dpt sorang, kita mintak 3 sekaligus je lah. Aci tak??? hik hikss

adehh kene blajo ni camne nk dapat kembar 3 huhuhu

mesti besh kan dpt anak kembar

wa...nak jelajah blog derang la.tu la k.reen maybe, the making of our baby is quite hard sbb comel melampau.tu yg take time utk siap aka deliver.skang mungkin tgh jadi mata dulu.nak dpt mata yg cantik .perlu lah amik masa lama.kene tunggu lama sket.ye dak???

hezesuze :
menda ni kurniaan Tuhan ni kat derang.Tkyah de belajo2 uols. Aiols ni sorang pun kemain payah ni. cena??

EKA :
btol.btol.btol

best nye dpt kembarr... sy selalu doa dpt ank kembar... mana taw penantian bertahun ni terbayar dgn kembar..owhh seronok nyeeee

Ida, InsyaAllah lepas ni rezeki Ida plak... ntah ntah lebih dr kembar tiga Allah bagi hehe

ida..thanks sudi buat entry kmbr saya dk kmbr mama...InsyaAllah mudah2an Ida akan dapt kmbr jugak...betul kata mama...ntah2 lbih dr kami...aminn...

cikbedah :
mmg bess...mesti suma nak diserupakan..aumm...bes bes bes

Mama Kembar :
Insyallah la mama....masih berharap dan terus menanti

Aishah :
Welkam Aishah..sbb tu sy penah tulis nati Aishah tau la kenapa sy nak buat entry cam ni kan.
Moga2 lekat pula pada saya rezeki2 kembar ni.. bess...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign