Pages

4 November 2010

~Pasal Menjilat Ludah Sendiri~

Penah rasa mcm menjilat ludah sendiri. Eiiuwwww... geli kan.
Pagi tadi dah citer pasal sisa2 tertinggal, ptg citer pasal menjilat ludah plak.
Aiyakkk..

Jap..jap..sblm tu..reni suma org hepi napaknya kan. Maklum la esuk cuti. Dpt cuti 3 ari kita yer. Boleh la kita beraya jugak. Aku plan nak blk mlm ni tapi tak jadi la sbb nak tgk TARA mlm kang nak bertolak pepagi lps Subuh la lagi sng. Takde la terkocoh kocoh.

Ok, ni citer pasal bband aku ekceli. Kan aku da menghamuk hamuk kata nak terminate line bband "kesayangan" tu kan. So, konon nak berkerat rotan berpatah arang lah taknak bayar monthly payment dia kan. Dah bebtul nak terminate la kononnya.

Lps tu da survey la pesaing2 dia. Mengkalo nak amik bband lain kena beli balik menatang umah modem dia tu kan. Udah kena beratus lagi. Kuasa la. Kang aku rasa taknak kang aku terminate yg tu beli plak 'umah' lain, kuwasaa...kuwasaaa... kalo buleh beli mcm simkad talipon kan senang.

So, pagi tadi my dear aku dah ejek2 aku kata aku bertahan tak online memalam. Pehtu aku pikir2 balik. Kalo aku tak byr skang, lps tu baru hegeh2 nak byr tgh bulan kang lagi la rugi. So, td bkk je maybank2u. Bayau je lah..byk ckp plak. Nenati bila aku pindah umah baru, baru pikir la nak strimix ke apa ke. Dah. Senyap kau di situ bband. Pas ni dengar la balik aku melenting lenting, menghamuk hamuk marahkan menatang tu. Tp kalo lembap lagi aku rasa aku nak report kat Menteri aku lah. Aci tak?? teheheheheheh...

Sblm tu ber maybank2u tu aku ada menjalankan transaksi online yg lain. Yg memerlukan aku klik klik dan yeahhuuu....your reservation is confirmed. Tehehehehe.

Bukan di Awana. Sbb aku berkira2 sgt nak ke tak, nak ke tak, nak ke tak..skali dah unavailable rega bes tu. Fadan muka!. Ada, tp bulan doblas nati lah. Namo lah. Da dkt nak ke Sabah dah tu. Lagi pun bln 12 ada plan yg aku nak pujok pujok my dear. Yang mana aku rasa susah giler nak pujok tu sbb melibatkan passport antarabangsa. Rugi lah ai, baru ada 1 cop kat paspot ai..ada 2 thn available tu. Tehheehehehe... (eh..my dear da baca blog aku lah..dia kata kalo boring2 kat opis dia bkk blog aku. Hai to my dear - Hai Abang...teheheheh. Walhal kat umah, aku suh baca dia taknak. Kemahin yer).

So, dpt je confirmation lelaju msg my dear suh call (aku mmg jarang banget tipon ext laki aku tu..namo lah, aku cukup segan kalo org lain yg jawabkan). So, dia lelaju la call ext aku. Gitau dia bla bla bla..seb bek tak marah. Sbb tpt tu mmg dia sajes dr awal kan.

Jadi kalo bkn di Awana, kemana agaknya? Meh teka aku nak buat contest ni (tipu!!!). Teheheheh.  Aku nak jugak gi memana on 13hb tu. Tak kira. Tak kira. Itu je date yg sesuai. Lelain dah unavailable dan tak bes bila da start cuti sekolah. Dah start cuti ni bagi la peluang pada org2 yg nak bawak anak bercuti. Kita amik masa tak cuti la.


Bes jugak booking online ni sbb biasanya mmg ada promosi kalo kita booking online. Dpt murah sket. Sng je..igt kan memacam dia nak mcm nak book air-asia tu. Aku ni mmg jumud sket kalo bab booking2 online ni tmbh melibatkan kad kredit. Risau je tersilap caj ke apa ke.

Tatau bes ke tak. Da tgk review kat blog blog org. Ada kata bes. Ada kata tak bes. Alah..aku pun amik bilik superior sajork. So, jgn berangan itu ini. Tentah ngadap bangunan lain jer. Tkpe la..asal dpt golek2 tido atas katil hotel sudeehhhh... teheheheheh...

p/s : pg tadi ada follower baru - AiTotYati dan ptg ni napak da kurang sorang. Tehehehe.. ai know sapa..tp takpe la..ai tak kesah pun sbb ai pun sombong taknak follow blog org kan. Sori la kalo blog ai ni menyemakkan dashboard uols.

7 juta komen

nak pergi langkawi ke uols??

wah nk g holiday ek kak...happy holiday

Heze :
Lebih kurang la..tapi jauh nau tu..mana leh..ini percutian tanpa cuti diambil namanya ni..Teheheheh

Nana :
Blum lagi..tp happy holiday gak la tuk esuk..tehehehe...

wah..sonotnyaaa nak coti²..
dah lama gak ni x g coti² bawak anak daraku itew TIDO HOTEL
kemain suka dia kalo tido hotel..
ntah hapa²..ekekke

Ana :
Terima kasih kerana sudi men drop kan komen :))

Yer..mmg sonot. Mari la kita cuti2. Bukan anak mu itu je suka tido hotel, ni org yg da boleh ada anak ni pun suka kalo dpt tido hotel. teheheheheh

pn stoberiiiiiiiii (suara mendayu-dayu),

Ai cuti 6harilah sempena deepavali ni.


camne?


lalalalla

peace

AitotYati :
Ok..ai sedang menjeles skang. ai jeles ni..cena uols leh cuti nam ari lak nee....?? Haa...ni msti tpt uols kena banjir ne... teheheheh :P

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign