Pages

10 October 2011

Taman Wetland, Putrajaya

Tahukah anda skrang ada dua tpt menggunakan nama Taman Wetland di Putrajaya?
Ye. Org seme tau.
Aku je tatau. Huhu.
Aku igt ada satu je Wetland.
Yg ni.
Ehsan gambar : Google
Rupanya da ada satu lagi. Berhampiran tu jugak. Yg salu org main kayak kayak tu kan.
Yg dinamakan Taman Wetland - Pusat Rekreasi Air.
Ehsan gambar : Google lagi
Oke. Skang aku mau citer pasal Taman Wetland (bukan rekreasi air).
Ehsan gambar : Google juga.

Wetland yg ada Menara Tinjau ini.

Ada la 2,3 kali gak aku ke sini.
Memula dulu dgn kawan2 mesra dot net. Masa tu seme masih ber status - bujang.
Beli piza dan bawak piknik di sanun.

Seterus terusnya.. hurmmm... wat pe tah. (haha. Tanak ngaku gi deting kat situ)

Oke. Tahukah anda juga kat sini adalah port paling baik utk dating gathering. Juga port paling sesuai untuk potluck dalam skala kecil? [potluck yaw- iaitu 'periuk bertuah', bkn 'pelabuhan bertuah' - menurut thefreedictionary - salah satu makna potluck - A meal at which each guest brings food that is then shared by all. Also called potluck supper.]
Ah. Ini bkn ehsan google. Ni hakmilik Pnstoberi.

Kalo dari entrance tu jalan dpn sket akan jumpa mini-roundabout (slps menara tinjau). Amik kiri. Akan ada satu padang luas terbentang. Dengan 4 biji wakaf (if not mistaken) yg boleh memuatkan dlm 10 - 12 orang gak la. Dan sebijik astaka besau. Nak buat family day pun oke kat sini.

Orang mmg tak ramai. Cuma ramai dlm petang2 sket la. Ada org men beskal seme. Tp kalo gathering start dlm kul 3pm tu mmg takde masalah nak dptkan tempat lah.

Tempat mmg bersih je. Aman-tenang.

Makan la sepuas hati nyer. Tiada gangguan punya. Tpt paking pun bersepah2.
Ini pun ehsan Pnstoberi yaw.

Lepas makan, pegi la kat padang yg luas tu. Amik gambau puas-puas.
[See. Bumbung yang besau itu astaka 
and yg kecik tu lah wakaf 
yg bleh buat utk duduk2 makan 
macam gambar kat atas tu. Huhu]
Nak amik gambau melompat ka.
Dah sah2 ada pnstoberi melompat tu. Harus la dari pnstoberi.
Amik gambau kaki ka.
Amik gambau kaki, tp senyum gak. Motip???
Ikut suka hang.

Port bes gak utk photoshoot di atas padang menghijau tanpa gangguan. Tp takde la view cantik2 sgt. Padang hijau je lah modalnya. Tp kalo kena gaya, cantik jugak lah!

Tak jauh dari padang ni ada kolam Flamingo (bkn Flamingo hotel).
Ni pun gambau pnstoberi gak.
 Area ni pun ada gak meja2 tp cam dlm pokok2. Takut nyamuk je la kan.

Apa pun, aku rasa tpt ni mmg sesuai la nak gathering. Selesa je dgn angin sepoi sepoi bahasa.
Tp utk skala kecil la. Kalo skala besau ni aku rasa kena mintak kebenaran PPJ lah.
Bleh tgk info lanjut pasal Wetland ni kat web PPJ

Tapi...
kalo nak bergathering di Wetland, kena mention betul2 - Taman Wetland Putrajaya.
Takut ada yg ke Taman Wetland Paya Indah. Ke Dengkil halanya kang. Hikss..

****
Seme gambau2 yg ada watermark pnstoberi adalah di rakamkan pada 8 Oktober 2011. Edisi mem potluck kan diri bersama rakan rakan "senasib". Huhu.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign