Pages

18 October 2011

Belum Bagi No. Akaun

Petang ni ala2 free sket. Ada peluang utk kemaskini inbox emel rasmi aku.
5S kan emel aku jap.
Walo aku salu je kemaskini emel tu, tp terselit gak emel2 yg tak guna.
Byg kan emel dari thn 2005 pun ada. Heh!

So, da 'ringan' sket emel tu.
Tgh aku duk delete2 emel tu naik satu no kat Cik Kobi. (baby baru tu nama beliau Cik Angel, sbb beliau pakai baju Angel. Haha - motip nak gitau?? saja poyosss).

Aku mmg malas nak angkat no tak kenal. Tp angkat gak la.

Elok je aku jawab trus dia kata "Badrol Hizam ada?"
Aku mula tu cam blur, nak je jawab takde, silap nombor ni.

Lps tu baru tingat. Tu nama abang aku lah.
Yelah, mana la ada org call ke aku utk cakap ngan abang aku.
Lps tu baru la tau budak Astro yg JJ retu.
Yg duk promo Astro Beyond tu.

Kesahnya sbb Astro tu nama abg aku. Tu yg jadi dia tnya nama abg aku.

Maka sempat la budak tu kena sembur ngan aku.

"La..kenapa la tak cakap dari mana, main terus je tanya nama org"
(kalo tak aku nak sambung lagi, awak ni tak belajar PR ke, sale assisstant apa ni? Astro - take note, sila ajar staff2 ke SA ke promoter awak ni PR dan adab2 membuat panggilan. Ni main terjah jer. Mujo aku tak letak je lagi).

So, masa sign up tu, tak bagi no. akaun Astro (mana igt oi..igt akaun Astro tu penting mcm nombor IC kah?? Choiii...) so dia kata SMS je.
Laki aku SMS ari Ahad tu. Tp idak la dia reply kata thanks ke apa ke. Senyap.
Smpai la reni dpt call.

Aku pun sembur la lagi. Kata tak check phone ke, suruh SMS. Mula tu asben aku siap call, tp dia suh SMS, bz nau la kononnnya. Aku rasa no manners sgt kut, kalo org dah call lps tu suh SMS je. Tak lama pun kut ko nak salin no akaun tu. Tulis la kat memana dulu, kang ko bubuh dalam borang tu. Org nak call tu kira da cukup bagus dah sbb kalo SMS tu, ha cemni la jadinya, kata tak dpt la hapa la. 
Again - Astro, sila take note ini - mmg PR staff awak ni di tahap rendah bagi satu sykt gergasi (kononnya) di Malaysia ni.
Sebelum call bleh check dulu tak? 

Bila aku bagitau no laki aku baru dia kata ada ada. Tp tu atas nama aku lak. 
Amenda la dia ni (aku pikir mungkin laki aku tulis no lps tu buh nama aku kut. Aku pun tak semak la SMS laki aku tu).

Tapi... heyyy... takkan ko takde sistem simpan no akaun pengguna. 
Tk perlu la dptkan pengesahan atas nama siapa dan siapa.
Astro - again... take note, jgn sbb nak kejar customer, staff ko tak buat kerja. Nak susahkan pelanggan je.
Lps tu dia tgk aku da naik2 suara (aku pun rasa cam eh, napa aku hangin lak ngan budak ni), dia pun kata oke oke.

2 minit kemudian.

No. dia naik lagi.
Dia tanya alamat plak. Sbb lain dari alamat yg aku buh piring Astro tu skang ni.
Aduhai nyer pun. Masalah sgt ke mendalah ni seme. 

Sudahnya satu je aku cakap ke dia.
"cemni lah, kalo susah sgt, tak perlu la buat. Byk sgt problem ni. Tak payah tukar. Sok saya pindah saya terminate je trus".

Ha. Bukan aku nak sgt pasang Beyond tu. Dia yg beria duk promo. Kalo dah susah sgt, takde no akaun, alamat lain la apa la, toksah tukar. Selama ni takde apa2 masalah pun. WTH nye pun. Haaa.. kann..

Astro ; ni secara ikhlas aku cakap ni, sila la bagi course ke sale assistant ke promoter ke wateva it's name tu. 

Satu, tolong la bagi Public Relation course ke, cara membuat panggilan ke apa ke. Teruk sgt tu call org tanpa memperkenalkan diri. Lain la ko tipon kawan2 ko, bleh la trus cakap - "Heloo..Salimon Majid ada?".

Kedua - sbg syarikat gergasi yg menyediakan siaran tv satelit berbayar (yg aku rasa abis canggih dah), tolong la bagi staff ko gunakan sistem. Takkan dia promoter, dia tak bleh access sistem. Aku tatau cara keja korang, tp takkan dgn no akaun tak leh detect nama pengguna. Kiterang keja kerajaan yg org salu duk kata lembap la apa la ni pun leh tau je data org hanya guna IC (contoh PTPTN). Orang salu sgt kutuk sistem kerajaan ni kan, dalam situasi ni apa kes?

Ketiga - sblm call org bleh tak semak dulu. Jgn main terjah je. Oke, ko dpt no akaun tu, ada tulis nama aku tp bleh tak ko call balik atau kalo da takde top up sbb nak claim pun lambat - SMS je la balik no tu. Ini simply2 accuse - tak bagi no akaun lagi la kak. Ehhh..

Oke tu je.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign