Pages

31 October 2011

Celcom Broadband??


Phew. Agak mujur surat masuk tak byk sepanjang aku cuti. Lagipun cuti 2 ari je pun kan. 
Menyelit jap yer.

Tadi Celcom call.
Tanya kenapa aku terminate broadband Celcom tu ari. Haha.

Aku siap ckp ke dia
"jgn kecik ati yer saya ckp kenapa".

Dia kata "takpe..takpe..cakap je".

Akhirnya aku kata
"Celcom lembappppp sgt. Jgn kata nak bukak video clip kat youtube, nak bkk web lain pun loading pun kemain lama"

Dia tanya aku kat mana. Aku kata aku duk tu tak smpai 5km pun dari Menara Celcom tu.
Then dia kata "pernah call tak Celcom kalo ada poblem camni?"

Aku kata penah je. Tp takkan setiap kali nak log in kena call. Suppose kita da beli perkhidmatan ni, mesti la kita dptkan yg terbaik. Asik nak call je, pitam la. Tp ni tak la aku ckp kan.

Then dia tnya aku amik pakej apa. Dia igt aku pakai yg RM48 sebulan tu. Helloo... RM68 tau, takkan ko nak suh up lagi jadi RM90++ ke apa tah tu. Gilos. 

Lps tu tanya pakai apa skang. Aku ckp je pakai UMobile. Mujur dia tak tanya puas ati ke tak. Sbb takat ni da masuk 2 bln, aku masih ber puas hati. Tgk vclip kat utube takde masalah. Bukak web pun takde masalah loading. Sng je.

Paling bes bila tanya ni
"Andai kata nati kita da upgrade perkhidmatan kita, cik nak guna semula tak Celcom?"

Jawapan aku senang je.
"Tak, kalo ada pun mungkin saya nak pakai streamyx"
"Tapi streamyx bukan broadband" katanya.
Pedulik hapa aku, bband ni pun bkn aku guna kat luar. Just utk kat umah je.

So, ko tau dah kan apa kelemahan berokbeng sykt ko tu. Tu aku tak ckp lagi aku geram smpai aku patahkan sim kad tu. Dan kalo dah upgrade ke hapa pun, mintak maaf, smpai di situ je lah percubaan aku. Tu pun cukup bagus aku leh bertahan smpai 2 thn.

Sekian, terima kasih.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign