Pages

9 October 2011

Dadih dan Kobis Purple

Phew.
Alhamdulillah. Cuaca baik reni.
Laju2 pusing mesin basuh berkali2.
Yelah, da 2,3 ari cuaca tak mengizinkan.
Basuh langsir yg da setahun kot tak tukar segala.

Smlm, 
Alhamdulillah. Apa yg di plan berjalan lancar.
Walo KL hujan selebat2nya before azan Zohor tu.
Gundah gulana hatiku dibuat nya sbb kita decide ketemuan jam 3pm.
Udah la daku berjanji mau smpai awal.
Tp apa nak buat.
Udah la aku sorang je dari KL.
Meke2 seme area sana.
Bleh plak smlm tetiba KL jem. Nak kuar dari area umah pun amik masa dkt 15min.
Tu tak kata lagi kat tol Sg. Besi. Seme da dok kol tnya Kekda da smpai ke blum. Errk.. cena? Puan organizer yg lewat. Argghhh...

Aku smpat sediakan dadih mangga. And popcorn ciken salad gak. Dadih mlm tu da buat siap.
Gambo dadih mangga.
Tak bleh tgk gambau  ni kalo FB kena blok.
Sbb amik dari FB. Huhu.
Then pagi tu, gi paso jap, beli buah2 utk popcorn ciken salad. Beli mangga gak.
Maka potong kan, taruk atas dadih tu.
Huhu.

Tp lawak gak la sbb nak carik kubis pepel ni bleh lak takde kat paso.
Gmbr hiasan. Ehsan - google

Haihs.
Igt nak carik kat Ampang Park je.
Muju adik aku si Faizullah tlg peringatkan suh carik kat Cold Storage bila aku apdet status kata kubis pepel takdek. Hurm. Ada pekdah gak updet menda2 remeh ni.
Maka, my dear runner jap la gi KLCC. Naik tren je.
Yg aku nak tergelak, balik umah dia cakap
"awak tau, saya usung kobis ni camtu je"
"asal??" lps tu baru tingat. Hari Sabtu - takde plastik. Haha.
Usung seketoi kobis pepel semata2 - naik tren. Hahahahah.

Apa pun, walo yg dtg 6 org cuma beserta 3 para suami, happening juga jadinya.
Da lawak jugak sblm jumpa seme seme tu.
Ada yg terpegi ke Wetland Rekreasi Air tu.
Aku pun lupa  nak mention Wetland yg ada menara tinjau tu.
Next time kita  buat lagi ya adik2.
Bes sbb jumpa kawan baru. Membanyakkan lagi network kita.
Dan ini lah hikmahnya bila kami masih tidak dikurniakan rezeki yg satu itu.

*Gambar seme da apdet kat FB*

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign