Pages

31 October 2011

Mobile Template

Phew. Esuk ada course. Smpai 3hb.
Nun di USIM.
Tinggal opis lagi ya. Hiks.
So, sblm tu saya takmo terputus hubungan lagi dgn anda2 cam retu.
Retu mmg la, sbb saya tak buat roaming utk "cik Si2" saya. No data roaming. Hanya call roaming utk Celcom ja yg ada. Jadi no FBi'ing, no blogging masa bercuti retu.

Jadi, ada setgh blog yg saya masuk tak bleh nak view as mobile template.
So, apa kata yg masih lum buat mobile template tu buat mobile template.
Senang je.

Memula klik kat gmbr mcm dokumen kertas tu. Klik utk TEMPLATE

Lps tu dia akan kuar gini.

Kalo disable mobile template dia akan tulis 'disable'.

So, klik kat mcm gmbr skru kat bawah tu.
Then klik 'Yes. Show mobile template on mobile devices'.
Takpe, kalo hp tak active kan data internet pun klik je mendalah tu.
Nati org lain sng nak tgk utk mobile template.
Dia ada memacam, so pilih memana satu template yg disukai.

So, bila da aktifkan mobile template tu dia akan kuar gini.


Mudah la utk kita baca dari phone.

Jadi, kalo sesapa lum aktifkan, aktifkan ya.
Esuk kalo boring dlm course leh baca blog korang.
Eh???
Salah guna peralatan nih.Twehehehehee (",)

*Napaknya malam ni kena pulun autopublish kan entry HK.
Aci tak kalo takde entry lain, hanya entry HK. Muntah kedarah tak? Huhu.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign