Pages

29 August 2012

Edisi KSU : Jadual Pindah

Nak papar ke taknak?
Nak papar ke taknak?
Eh. Mengadanya kan.
Sekali aku tumbuq muka kau baru tau..


Eleh, dah papar kat FB, Instagram pun kan. Lagi mau nak pikir papar ke tak.

Haha. Risau. Kang poyo toyo tunjuk, tup2 entah bila jaman baru menjadi.
Ini adalah rough checklist. Belum smpat aku nak buat gantt chart schedule ke google doc bagai. Tp rasanya ini je lah smpai sudah.
Conteng2, stapler masuk buku catatan KSU aku.
Heh. Harus seme orang pun ada kan buku catatan camtu.
Kalo ada plan apa2, kita buat satu buku then tulis2, conteng2 dlm tu.

Macam nak kawen dulu kan. Harus seme bakal2 perantin ada buku catatan tu.
Aku dulu 2,3 kut buku. Satu yg compile segala macam hantaran bagai. Satu lagi utk aku usung ke hulu hilir, utk conteng2 bajet, nak beli apa seme (lps tu masa kemas kemas tu hari dah rasa sayang nak buang. Huhu. Kenangan tuh....)

So, skang nak masuk rumah pun aku buat satu buku.
Situ segala bala nama kedai, progress bayaran seme tulis dlm tu.
Cuma, aku beli hok nipis. Jadinya cam nak penuh dah. Huhu.

Jadi, itu lah schedule nya.
Mungkin aku pindah lebih awal rasanya. Sbb dlm this weekend, nak cuci rumah. And week after (weekend) dah boleh pindahkan barang seme. 

Kenduri doa selamat pun mungkin diawalkan, tp tatau lagi. Kena diskas juga dgn family PJ sbb derang nak wat kenduri kawen kan. Takkan aku nak nyibuk2 nak jugak buat kenduri. Jadi tatau lagi. Tp mmg plan buat sblm cuti sekolah. If cuti skola nati ramai wedding, susah orang nak commit. 

Jadi, doa-doakan ya agar seme berjalan lancar. Wisau tau sebenarnya. Orang yang karekter ENTJ ni mmg cemni, kalo dah ada jadual, lps tu jadual ter 'lari', harus dia pun akan jadi kucar kacir. Ngeee... *suami ku amat faham ini*

Ha.... jadi dah ada la date utk doa selamat (padahal tulis housewarming),  Insyallah, hajatnya nak menjamu rerakan dari pagi sampai la ke malam. Menu tukar2. Pagi lain, tghari lain dan petang lain. Beria la plan kan, tp ada sesapa ke sudi nak ke teratak hamba yg tak seberapa tu?? nak buat list of guest ni. Eh??? (T___T)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign