Pages

13 February 2012

Tahun Melawat Perak : Ulu Chepor

Mau pegi mana?
Che-mor..

Igt tak iklan ni dulu? Iklan apa ke tah, yg masa kita smbut raya skali ngan CNY tu.
Ulu Chepor ni kawasan air terjun. Kira kawasan perkelahan la.
Dia terletak kat area Chemor gak la ekceli.

Sedikit info yg dipetik dari blog ini :
Kawasan Perkelahan Ulu Chepor ini telah dikomersialkan dan diselenggarakan oleh Majlis Bandaraya Ipoh. Banyak kemudahan yang terdapat di Kawasan Perkelahan Ulu Chepor ini seperti tandas, surau, kedai menjual makanan dan pondok-pondok kecil bagi pengunjung berteduh. Jalan untuk menuju ke kawasan ini juga berada dalam keadaan yang baik.

Lps pegi Taman Rekreasi Gunung Lang tu, lepak kejap kat Ulu Chepor ni.
Memula ingat nak pegi situ dulu, tp time tu tengahari, bajet sure ramai org. So, extent kan. Dlm kul 4 baru tiba situ. Igt nak mandi, tp tak jadi lah. Anak buah aku je mandi.
Maleh nak salin baju. Mmg ada penyakit aku ni kalo mandi tpt2 awam ni.
Since abg and akak ipar aku nak ajak dinner kat Ciku Ciku tu skali pas mandi manda ni, maka, aku decide malas mandi.
Sbb kalo tak, aku tak perlu salin baju dah. Naik je keta baju basah2 tu smpai umah. Huhu.
Nak salin kat toilet/bilik persalinan.
Mmg tak la.

Aku penah skali mandi kat PD, lps tu aku cam tak sker nak salin2 kat tpt toilet/salin baju tu. Tggu kering jap baju, naik keta. Mandi kat RnR Hway PD tu. Hahah. Dasyat giler kot.
Sbb dulu, aku penah gi waterfall kat Gabai ke mana tah, 'horror' giler tpt salin baju dia. Ada yg takde kunci la pintunyer, hancing pering, air pun kecik. So, aku tak caya seme tpt2 nak salin baju tu. Gelimattt...!

Anak buah aku takpe, dia budak kecik. Suh dia salin baju dlm keta ja. Haha. Aku cover line la.
Ada la gambar sekeping dua my dear amik. Skali napak giler perut boncit. Kuasa aku... kang bertalu2 org wish aku congrate sbb mengandung. Kuwasa.!

Tp ada le sekeping ni. Masa ni org da tak ramai sbb da petang.

Tpt ni mmg bes. Ayor nyer sejok kome... menggigil anak buah aku mandi walo pun kejap. Haha. Bes giler kot. Tggu la balik lain kali nati, mandi bbetol. Ni aku teman anak buah aku mandi, lepak kat batu2

Tp tu lah, yg mendukacitakan tpt ni. Sampah masih la ada di merata-rata. Diapers budak2 mmg bersepah je kat batu2 tepi sungai tu. Sedih btol lah. Sampah merata-rata. Nak duduk pun aku geli sgt. Kenapa yer, seme tpt air terjun camni, keadaan mmg worst. Sampah mmg tak bleh dikawal. Mana tak dtg kencing tikus ke rotavirus ke apa tah tu.

Masuk sini, satu kereta RM2, tp dia ada gak wakaf2 kecik. Leh wat sewa harian la. Ada byk la gak wakaf dia.

Image : Google.

Masa aku masuk pun ada derang bagi kertas yg ada tulis2 cam kat atas ni la. Aku rasa, bleh lagi la kot kalo nak call nombor2 tu kalo nak sewa wakaf ke apa tu.

Dulu, masa kat Kolej (sblm masuk UiTM), aku ada pegi ngan budak2 kolej. Tp masa tu kiterang ada hiking sket. Naik tgkt atas sket, so cam privacy. Ni da tua2 camni, kuasa la haih. Lagipun da petang kan. Scary je. Mandi bawah sudah. Tp jgn lak mandi bawah tpt air toilet kuar tu. Naya. Hahah.

Overall oke la. Lagi pun tpt ni dkt je ngan exit hway Jelapang. Mmg tak puas nak mandi ayo terojun ni. Kena repeat balik kg my dear kat Ulu Dong tu plak. Situ takpe. Bilas mandi seme leh buat kat umah. Tader masalah. Huhu.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign