Pages

17 February 2012

Rumah Terbalik Tamparuli Sabah

Weekend retu ke bila tah, ada baca paper pasal Rumah Terbalik ni.
kredit : Here
Segalanya terbalik yer. Dgn keta keta segala dia terbalik. Pening lak rasa. Owner tu pun kata org nak buat umah ni pun takes time sbb cam pening. HIhik.

Tp sumpah menarik.
Kredit : Mstar


Dimanakah lokasinya :
Rumah Terbalik Borneo ni terletaknya di Kampung Telibung Tamparuli

*apabila ternampak je Tamparuli tu terus aku cam aaaaaaa.... sbb harus la yg on d way ke Kundasang. Which aku pegi Kundasang thn lps, bln 1 umah ni tak wujud lagi (kot), ke aku yg tatau atau blum dpt publisiti meluas.

Map utk ke Rumah Terbalik ni. Kredit : Puadede




Bayaran masuk :
RM18 Dewasa

RM5 kanak-kanak
Dewasa dgn MyKad : RM10

Citer detail2 bleh tgk kat blog Puadede ni. Ada link FB rumah terbalik tu jugak.
Adoi. Bes kot. Sapa2 gi Sabah nak ke Kundasang tu bleh la singgah kan. Aku entah bila la. Tp ada tgk blog org, cam ramai je pegi. Tpt baru kan.

Tp kalo nak pegi tpt lain pun ada umah terbalik ni.
Google
Yg tu dkt Syzmbark, Polandia (Google map la kat mana. Aku mmg kurang arif la. Haha)

Google
Yg ni tatau. Ke umah yg sama?


Takpe, nati aku buat umah ni plak yer. Jgn lupa dtg. Free je masuk utk pembaca kebun stoberi ni. Muahahaha.



Google

*Tercetusnya entry ni bila tgk ada kawan buh gmbr ni kat FB. Jeles... dia da pegi umah terbalik Sabah tu. Huhu *hai Hasta.. hahahahaha*

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign