Pages

6 February 2012

Perihal Sitemap


Yey. Dah ada sitemap.
Haha. Oke..org lain pun berjaman dah ada ek?
Aku baru nak ada.
Tp suka la ada menda ni. Senang kot kalo org nak tanya entry2 lama yg mana aku sendiri pun kadang2 dah lupa. Tapinya, pasni kena pastikan label tu tulis btul2 la supaya tak salah entry.

Oke, masa jalan2 kat Innit jumpa la pasal sitemap ni.
Rasa lama da napak pasal ni, tp wat tatau je. Tp reni ter klik plak salah satu blog yg citer pasal sitemap nih. Terpegi blog incik beliau ni-syahrulzaman.
Dia ada buat tuto nak letak widget sitemap pada Page kat blog kita ni.
Page yg kita letak kat bhgn atas blog tu. Aku lama da plan nak buat memacam kat Page tu. Nak buh link Cuti Cuti Cinta aku la, apa la, tapi tak terbuat.
Tapi eh, dgn sitemap ni, seme oke la. Rasa cam tak perlu je buat page lelain.
Senang je. Letak sitemap ni then dia akan susun ikut label blog kita.
Ce terai (pada sapa2 yg tak terai lagi la)
Bleh masuk blog ni utk tuto nyer.

Nati akan kuar link semua entry kita dibawah label yg sama. Tersusun kemas. Mana yg baru, dia akan tick as "new". 
So, pas ni kalo ada org tanya, nak carik citer pasal Cuti Cuti ke, makan makan ke, dah senang. Lagipun blog aku kan dah disable kan older post, so, sitemap sgt sgt membantu.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign