Pages

28 February 2012

Perihal Hari Lahir Beliau

24 Februari. Sudah 33 tahun husband ku. Sudah tuwa itu taw. Hawhaw. Tk mengapa yaw. Bulan doblas nati I folo yu yaw asben. Hawhawhaw. *giler ke hapa nak letak w seme perkataan*

So, apa yg ai buat utk beliau? Memacam sebenarnya. Haha. Tp 'hadiah' yg betul2 'hadiah' takdak sebenarnya.

Bermula dgn meng order kek dari Mydeal
Igt sebulan dua ai order ni? No.No.No. Dari bln 8 thn lepas lagi. Haha. Sbb tgk due ada lah 26 Feb 2012, maka beli lah utk ari jadi asben ai tu.
*e-Voucher is to be redeemed from 26th August 2011 until 26th February 2012*
 If rasa nak guna awal pun tak kesah. Tp ai tak rasa pun nak guna. Maka, ia adalah rezeki utk my dear lah. 

So, ari Selasa (21hb) call Laqy ni. Order flavor yg nak. Bleh tgk flavor kat web dia - heaven. Tp skang ai tgk dia tgh buat web baru kut. Tp takpe, leh tgk FB dia gak. Jadi kata nak amik hari Khamis. Sbb, walo beday sebenar hari Jumaat, tp pikir susah lak nak gi amik sbb nak solat Jumaat bagaikan. Tp mujurlah kata nak amik ari Khamis, sbb ari Jumaat tu ai da pegi kursus. Course tu hari Rabu baru dpt memonya. Mujur. Mujur.

So, gigih ngambik kat Puchong sanun. Yg takde saprais sbb ai mmg tak reti g Puchong tu. Harus la g skali ngan my dear. Kalo nak deliver RM30 cajnya. Tak mengapa. Kami amik. Adoi. Mmg agak menyesat la. Tp mujo myS2 bantu. Huhu.

Utk deal yg ni mmg ai puas hati sbb dpt kek 1.8kg! Bes giler. Ai order Tutti Frutti Flavor. Bukan rasa cam Tutti Fruiti tu. Tp ni eskrem pelbagai flavour cam paddle pop tu. Sedap..! Asal ada kaitan ngan eskrem, ai mmg tak kesah uols...

So, inilah rupanya.


Pagi tu, ada perhimpunan bulanan. Salunya bila perhimpunan ni, sapa befday bulan tu ada sebut nama n naik pentas la utk potong kek ramai2. Skali nama asben tak dipanggil. Huhu. Tp takpe la, ai dah belikan kek lagi special utk dia. Tak kesah pun la, mungkin terlepas pandang dan ai bukan la nak lebih sudu dari kuah, tapi.... ahh..pikir sendiri ah. Nak tulis kang jadi isu plak. Kan ramai rakan sekerja baca blog ai ni. Ceaaa....perasan.... hak tuiiih...!! Jadi, meh lambai2 utk rakan2 seopis yg tgh duk baca. Peace...  

Oh. Sapa nak beli kek ni pun bleh lagi. Skang tgh ada deal ngan Groupon plak. Rega pun sama ngan ai beli tu. Ce klik sini - heaven ice cream cake

So, abis pre-birthday tu, skali lagi ai menggunakan khidmat voucher utk mengsuprisekan my dear. Kali ni khidmat Groupon plak.
Ai grab deal yg comel2 masa VDay ari tu la. Kena pulak time ai pegi course. Memang suprise menjadi sgt la.
Tp hampir2 kantoi gak sbb masa dlm keta nak amik kek ari Khamis tu, org kedai bunga ni call, nak confirmkan balik. Ai nak confirmkan nama penerima tu pun susah sbb dlm keta. So, tawakal je lah menda tu smpai ke tgn befday boy. Huhu.

Ai order dari Poetry of Flowers. Pilih yg ada coklat. Satu lagi ada tedi bear. Tp utk suami elok lah bagi yg cekelat tu. Yg ada tedi bear kang entah kemana2 plak diletaknya.

Plan itu sgt menjadi. Since ai bertolak ke course tu dlm kul 10 lebih, ai msg akak yg satu dept ngan my dear sesiap. Suh dia amik gmbr n mms kalo bunga tu smpai. Dlm kul 12 lebih, akak tu msg kata takde. Tp tak lama pastu akak tu mms gambar n my dear msg. Hahahah.
Dan utk ni, ai ucapkan terima kasih pada Mai, sbb kalo tak, time tu opis pun da tutup (Jumaat - lunch kul 12.15, org tu smpai dalam 12 setgh kot)
Dari kawan2 kat dept my dear, derang kata dia sgt suprise. Hihi. Dia tertanya2 bila ai pi beli. Hihi. Tu la. Dia taktau bini dia giler beli deal. Kalo bleh seme nak guna deal.

So, kalo takde course, mlm tu ai plan nak deting2 tgk wayang. Tgk Adnan Sempit 2. Itu pun mujo jugak. Kalo tak, hari Rabu tu selamat dah ai nak beli tiket. So, yg tu kansel.

Cuma, ada lagi satu je lagi, kira cam hadiah utama gak la. Kami akan ke sini. Insyaallah.

Ini pun mujo gak. Ai booking pada 10 Februari. Ini pun ai dpt idea dari Groupon gak. Tp bila tgk cam sama lebih kurang je ngan rega biasa (sbb ada surcaj kalo check in weekend), so, ai masuk trus web tpt tu. Bila da masuk web tu, kehendak jadi macam2 plak. (tu yg kuar entry kehendak vs keperluan tu)

Igt nak amik date 25 Februari. Tp bilik yg ai nak tu, takde. Penuh. Phew. Yg ni mmg ai sgt2 bersyukur. Sbb kalo nak kansel blh buat dlm masa 72 jam yakni bersamaan 3 hari. Kurang 3 hari dia caj je trus credit card. Let's say lah ai dpt pegi 25hb dan ai dpt memo kena pegi course tu hari Rabu, mati tak leh nak kansel. Mmg la tahap menangis dibuatnya. Dulu bleh la burnt je yg ke Cherating tu. Itu takpe la, suku je dari harga yg ni. Kalo yg ni mmg tahap pitam 72 jam kalo di caj tp tak duduk.

Itu lah kan. Sebenarnya Allah dah tentukan perjalanan hidup kita. Dia dah plan yg terbaik utk kita. Kadang kita tertanya2 kenapa kita tak dpt buat itu ini, tp sebenarnya Allah lebih mengetahui. Utk itu, walo ai tak dpt pegi public forum kat Damai tu, walo sedikit ralat, tp ai jadi tak kesah pun. Sbb Allah lebih tahu kenapa dan mengapa.

Eh, lain plak citernya.

So, ada sorang yg bagi idea hampir2 tepat dgn plan ai buat ni. Kek-coklat-bunga. Dan kemudian ada sorang lagi bagi idea pun hampir tepat jugak utk plan ke3 tu. Maka 2 org ni akan dpt adiah 'misteri' tu yer.

Itu lah saja sambutan utk insan yg paling ai sayang dunia akhirat, selain mak ayah ai utk tahun ni. Ai harap dia sker la semua yg ai buat utk dia. Dan ai harap kasih sayang antara kami akan terus bersemi utk selamanya dan dikurniakan rezeki yg kami nanti2 kan itu tahun ni. Insyaallah.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign