Pages

14 February 2012

Perihal CIMB Click Scam

Acapkali je dpt emel cenggini.
Menyampah giler kot.

Kalo tgk mmg la napak cam betul je dari CIMB.
Kemain lagi suh clear your browser's la apa kan.
Konon btul la link dia tu.
Takyah di click. Kang tah kemana-mana dia bawak.
Letak cursor kat link tu. Tgk url dia.
Ha kau, terkeluar URL entah hapa hapa situ.

Aduhai. Naper la ada org wat scam camni?
Walo dia hantar pada emel rasmi (Emel opis), tp aku mmg tak endah la. Gi pun aku tak penah wat any online transaction via CIMB neh. Ko bia bena kan tetipa nak suh aku update. Kut ye pun nak nipu.


Jadi, berhati hati ya kengkawan. Dun simply2 klik.
Kejadian CIMB Scam ni mmg betul2 terjadi pada kawan 'sekasut' saya.
Ye lah, kengkadang kita berhati-hati dah, tp ada juga keadaan yg kita terlepas pandang.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign