Pages

20 May 2012

Movie : What To Expect

Atau tajuk sebenarnya What To Expect When You're Expecting.
Ah. Org lain sure tak 'expect' nak tinguk citer ni kan. Sbb byk lagi citer bes. Avenger la apa lah (yg pasti bukan Mantera la kan. Haha. Citer apa tu? Tomok lak tu heronya. T___T )

So, gi tengok hari Jumaat malam tu. Semata-mata kerana Bunga Bunga Syurga, aku tgk yg midnite nyer. Yg start kul 11.30pm. Phew... lama kot dah tak tgk tgh mlm ni. Mujo tak mengantuk. 
Kami kuar dlm kul 10. Igt nak makan roti canai dulu. Kat kedai feveret kami lah. Rest Syed @Doraisamy tu. Tapi jemmm... plak ngan tader parking. Terpaksa tukar tpt, makan kat mamak kat Imbi tu je. Tp dkt dah la ngan BTS. Kali ni aku tak beli trus tiket online, beli kat kaunter je. Phew... mujo sempat. 

*suppose entry ni buat kat blog khas 'sanun', sbb ada sesket pasal TTC, tp takpe lah. Sekali skala perlu juga citer pasal TTC dlm blog ni. Lagipun nak bukan nak citer sgt pasal TTC pun, ni pasal movie kan*

Sbb aku nak tgk sgt - harus la sbb citer expecting expecting ni kan. Lagipun aku ada buku ni.
kredit : Here
Tapi ni "before" la. Bila nak "when" pun entah lah.... hurmmmm.....! *doa.. doa*

Oke, back to movie. Pelakon dia bes bes.
kredit : here
Cameron Diaz - seorang trainer. Terlibat dlm program realiti tv ala-ala biggest loser tu lah. So, dia pregnant lps dia masuk rancangan realiti menari cam 'sehati berdansa'. Lps tu dia konflik sket dgn 'boyfriend' dia pasal nak sunat kan anak atau tak, sbb derang scan lelaki. Tp rupanya lepas lahir, dpt baby girl.

Kredit : Here
Elizabeth Bank - dia ni lak bukak kedai jual peralatan bayi dan ada buku cara susuan ibu. Dia ni TTC la. Kelaka bila dia set dlm smartphone dia date bila ovulate. Lps tu skali ada alarm gitau dah ovulate, dan dan tu la dia ajak husband dia. Padahal masa tu kat kedai, then husband dia nak gi mana tah. Haha. 
Aku pun ada download gak application utk set ovulate ni dlm myS2. Tp idak la ber alarm bagai. Itu kalo yg bayau kut. Aku dload application pree je *cheapskate. Miahahahah*  
Yg ni inspiration utk aku la. Sbb dia ngan asben dia dah cam pasrah. 2 tahun ni dia tak minum arak, last2 dia minum je. Lps tu dia kata dia taknak pikir dah about TTC ni. Kalo tak jadi, buat IVF je. So, dia minum arak puas2. Pedulik. Skali lps tu, buat UPT,  naik double line. Kemain byk dia buat test. Seronok gile dia bagitau kat asben dia yg masa tu tgh swimming kat pool. Heh! Sebak kejapp... seronok nya kan...

Kredit : Here
Yang ni plak kawen ngan orang tua. Husband dia adalah ayah kpd husband Elizabeth Bank tu. Kira cam mak tiri muda la. But, dia ni sempoi je. Dia pregnant kembar. Siap buat baby shower bagai-bagai. Orang kaya la katakan. Dia bersalin pun senang je. Skali bersin je. Hihi. Comel!

kredit : Here
Yang ni plak mengandung secara tak langsung. Jumpa kawan sekolah lama, main sekali je. Trus ter pregnant. Tapi dia bleeding, trus gugur. Jadi tak lama la dia pregnant. 
kredit : Here
Jlo berlakon sbg freelance photographer, lps tu jadi tukang bagi makan shark kat taman tema. Yg ala-ala Akuaria tu lah. So, nyer dia ni tak pregnant la. Cumanya dia mmg nak anak. Jadi amik anak angkat smpai ke Africa sanun. Husband dia lak cam taknak buat adoption ni. Konflik sket la. Yg lawak sbb husband dia ni ada kawan2 yg dah ada anak. Yg kalo kuar peptg duk bawak stroller bawak anak memasing. So, husband dia je takde anak. 

Paling bes aku rasa Elizabeth Bank tu lah. Watak dia cam menonjol sket. 
Dan terkesan di hati bila derang deliver lah. Cam alahaiii... entah ek.. susah la nak cakap. Hanya kami yg ber TTC je faham kut. Sedih pun ada. Mmg nak keluar je air mata ni, tp ku tahan jer. Huhu.

Oh, citer ni 18PL. Tp takde apa pun yg 18PL sgt. Takde adegan ranjang, takde citer melampau lah. Aku rasa citer melayu yg tidak dikategori kan lagi la lebih 'terbuka'. Cerita mana tu?? Pepaham sendiri sudah yek...
Alah, dah masuk Malaysia, harus la di edit sana sini. Kalo nak yang uncut, kena carik DVD dia la kot. Huhu.

Bagi aku oke la citer ni. Sapa yg TTC, takde citer nak tgk, boleh la tgk citer ni. Jadikan inspirasi utk kita :)
Dan aku takde nak bagi bintang2 pada citer ni. Dan diingatkan kalo nak tgk - Don't put High Expectation sgt yew. Nati bila dah tgk jadinya... alah, tak bes pun..entah hapa2. Sbb citer ni mmg bukan citer sedih, takde sendu sendu bagai yer. Cuma...mungkin yg dah lama TTC (3 yrs above) mungkin ada sekelumit 'rasa'. That's it.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign