Pages

3 May 2012

Edisi Tukaran Duit Baht

Berbelanja biar berhemah yer. Kut tak nati, mendapat la 'berkhemah' di negara orang. Huhu.
Kadar tukaran baht ni mmg mudah nak kira. 100 baht = RM10. Senang. Tak perlu nak congak2 lagi dah bila nak beli barang ke apa.

Mmg bes gi negara yg kadar tukaran wang rendah dari negara kita.
Tukar ratus2 dpt ribu ribu. Tukar ribu ribu lagi la dapat puluh puluh ribu.

Tp kalo rupiah, lagi jadi jutawan terus. Dpt ratus ratus juta. 
Huhuhu.


Tp walo pun duit kita tinggi nilai, tp bila tiba tpt tu, jatuh jugak nilainya. Cam HK. 100dolar HK = RM38.50 (kadar skrg sbb mydear tukar balik 100dolar HK yg tak abis thn lps). Duit kita cam nilai tinggi, tp smpai sana, barang mahal2 belaka. Air mineral sebotol pun da lima hinggit.


Aku kira2 macam cukup duit aku tukar. Tp tup2, cam kena tukar lagi lah. Sbb aku  lupa nak masukkan duit airport transfer ngan tambang2 kut naik kenderaan awam ke apa. Ye, aku malas nak pening2 kepala nak carik teksi time sampai tu, booking trus airport transfer. Balik tu tgk cena. Kut da familiar, tak perlu. Kalo malas nak pikir, amik je.

# masih berdoa agar percutian ini berjalan lancar. 

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign