Pages

18 September 2011

~Pasal Movie : Johny English Reborn~

Bagi aku mmg bes movie ini.
Menggeletek hati. Time abis je citer ni, satu panggung bertepuk tangan. Haha.
Mmg leh release tension lah.
Sapa minat sker  nak gelak gelak bleh tgk ini citer. Klaka ai tell yu...

Johny English yang dilakonkan oleh Rowan Atkinson a.k.a Mr Bean. Apa je yg kita suspect kalo ada Mr Bean ni selain dari lawak2 beliau kan.
Tp kali ni sbg Johny English (JE), dia lebih cool. Dia jadi agen risikan yg diberhentikan atas satu kes di Mozambique, tp lps 6 thn dia dipanggil semula. Masa tu dia da blaja ilmu2 mempertahankan diri kat Pergunungan Tibet. Yang dah belajar melembutkan yg keras dan mengkeras yang lembut (tp tetap la ada clumsy beliau tu kan. Hahahah)


Tp kira ni ada action jugak la. Ada lawan2. Tp tetap dalam mood klaka. Ko mampu bawak heli tp ikut guna jalan raya utk carik hospital? Lebih baik bawak keta je kan. Klaka amat. Hahaha.

Paling aku tak bleh tahan masa yg dia naik turun kan kusi waktu meeting ngan PM segala tu. Bleh plak ter patah tpt tombol nak naikkan kusi tu. Lps tu dia jadi tinggi... pehtu jadi rendah (ada dlm trailer).

Dan masa dia gi Swiss utk carik dalam org jahat yg nak bunuh PM China. Klaka amat jugak. Sbb org jahat tu sudah tune otak dia utk ikut cakap org jahat tu.



Oh. Meke juga tlh ter pengaruh dgn citer Hantu Kak Limah kita. Dia pun ada guna wilcha. Tp Wilcha yg klas sket la. Ada gear utk Fast, Very Fast and Extra Fast ke apa tah - yang diterjemah sbg Laju Gila kat skrin tu. Huhu.

Pegasus/Pamela - cam ketua la dlm ejen risikan ni. Ptt cam familiar muka dia ni. Awek X-Files dulu kan. Gillian Anderson.

Dan dia juga ada awek yg minat dgn karakter beliau. Awek tu juga bekerja dlm ejen risikan tpt dia keja - MI7 -sbg seorang peng hipnotesis. Rosamund Pike yg melakonkan watak Kate Sumner.
Sbb awek ni jugak la, Johny English kembali "reborn". Hihi. Eceh!

Tp omputih ni kalo buat citer sng je masukkan adegan utk pemimpin derang cam PM la, Queen seme. Ce kalo kita buat, musti jadi isu besau dah. Huhu.

Jadi, sapa tak tgk lagi dan tatau nak tgk citer apa kat wayang, sila lah beli tiket wayang utk menonton citer ni. Bes!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign