Pages

3 September 2011

~Pasal FB : Dibunuh kerana komen Facebook~

Baca kat blog Cikgu Azam pasal ni.

Sumber : Utusan
Trus nak tepek jugak.

Tu la tu. Mmg kengkadang FB ni boleh mengundang permusuhan instead of kebaikannya utk mengeratkan persahabatan.
Ye lah, kengkadang bila ada yg tak puas ati, mula la taruk status yg berbentuk luahan perasaan - bila ada yg membaca status tu mcm kena kat batang idung dia - mula la nak balas komen - tp yg up status tu sure akan kata - bkn maksudkan mcm tu.

Memacam. Aku kalo bleh nak elakkan sgt utk letak status yg  berunsurkan nak sampaikan sesuatu pada seseorang je. Sbb nyer seme bleh baca. Tp aku akui, kalo part mengandung, part yg org sker tanya pasal bila nak mengandung, part ada org pegang perut ke hapa, ha.... itu mmg aku up. Tp kalo sakit ati bab lain, aku cuba sgt elak elakkan. Sbb nye pasti ada yg ter baca dan terasa.

Dan FB bukan segalanya, right?
If kita un friend atau tak accept friend, bkn bermakna menyampaikan kata "aku takmo kawan ko, berpatah arang, takkan kawan dgn ko".
Hey..FB only FB oke. Itu menda kat alam maya je. Hubungan di alam realiti lebih ikhlas. Lelebih kalo friend tu adalah sedara mara. Tak perlu friend2 kat FB lah, kita mmg ada hubungan anak beranak kot. Sedarah sedaging, air dicincang takkan putus. Dari kita membaca komen2 yg buat kan lagi kita berantakan anak beranak, better remove it. Let's bygone be bygone. Aku mmg tak sker nak panjang2 kan kes. So, close case. Kang berbunuh bunuhan cam berita tu lagi naya. Org skang ni bkn bleh caya, mak pak pun derang bleh bunuh. So, dari melalut2 entah hapa hapa bergaduh kat alam realiti yg satu donia leh tgk, ada rasa benci la itu la ini la, better kita tak perlu tau pun life org tu dah. Full stop.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign