Pages

4 September 2011

~Pasal Biskut Raya Pilihan~

Biskut raya pilihan tahun ini.
Kredit : Citarasawan

Ada yg panggil snow ball. Bila aku google rupa namanya snow almond. Tak kisah la apa namanya.
Sedap oh.

Mulanya aku tgk anak2 buah aku duk kata sedap2 bila aku bawak balik satu balang ke umah. Balang tu bkn balang berisi 50pieces ke hapa. Ada la 7 ketui kut. Ala, balang kuih raya yg hidang ke orang tu je. Hamper tu sebenarnya.

Tp aku tak merasa pun. Cuma dpt rasa masa gi beraya umah opismet kat Kuala Kangsar. Tunang dia buat katanya. Mmg sedap lah. Nati nak tanya kut tunang dia bleh terima tempahan lagi.

Aku google gak resepi - antaranya :

http://resipicitarasawan.blogspot.com/2010/06/snow-almond.html

http://chetambiz.blogspot.com/2007/09/lagi-resepi-dan-gambar-sumbangan-baya.html

http://duniadapurkama.blogspot.com/search/label/BISKUT


Cam senang tp bahan byk, tp senang lagi kot kalo order saja. Haha.

p/s : Utk Eka - tokei almond london, try la buat biskut ni plak. Nati akak order. Hihi :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign