Pages

15 September 2011

~Pasal 9860 vs SII~

Tamat course sesi pagi.
Bersedia utk sesi ptg dan terakhir pula.
Utk itu, saya tinggalkan anda dgn entry ini pula :)

*******
Alahainyer.
Masuk websitu Nuffnang.
Mata tertancap pada satu iklan yg cam menarik.
Eh. Besnya.
Wohoo. Aku takde la rasa bes utk pegi ke The Strand tu which org mungkin da beratur seawal 12 t/mlm kut utk rebutkan tepon baru ni (refer : blog soyacincau)

Tapinyer aku tgk cam bes je phone Blackberry Torch 9860 nih. Sblm ni mmg aku tak berapa nak minat BB sbb dia mcm kembang2 camtu kan. Aku sker phone yg panjang2, bkn kembang2 nih. Ni pun tatau la kembang ke atau slim tinggi.
Sbb tu skang aku tgh mengidam cik mek SII tu. Ha, aku sker yg camtu la. Tak kembang tapi dia tinggi.
Nak tgk yg plan DiGi punya. Tp tak terpegi pun lagi.

Aku blum tgk full review pasal BB Torch 9860 ni. Tgk dulu utk compare. Sbb rega adalah lebih murah berbanding cik mek SII. 

But one thing is - ssh tul dpt kebenaran dr yamtuan besau weh (see, sapa kata aku control laki hoi. Aku nak beli barang guna DUIT AKU SENDIRI pun aku tanya suami tau. Giler btul nak tuduh2 org, gurau2 mcm tu). Mmg susah sbb cik Korbi aku ni masih sihat sejahtera.

Tp nyer, aku ni ada penyakit stress kalo pakai hp dalam tempoh yg lama. Haha. Sbb biasa, dulu, tipon aku paling tip top condition nyer adalah setahun. Lps tu dah wat hal. Talipon aku guna skang, takde masalah lak. Dkt 2 tahun da aku pakai ne. Rasa sbb aku pun jarang guna. Aku guna utk call mak semata mata. Selain pada tu, ada la hal2 opis ke hapa. Tp kalo no tak dikenali - maaf - mmg aku tak akan jawab. Lantak ko situ. SMS pun jarang amat dah. So, bertitik tolak akan sebab2 ini lah juga Yamtuan aku tu tak bagi kebenaran. Sbb aku tak guna sgt pun da phone. Internet pun aku access guna bband. So, nak apa lagi kan? Takkan beli sbb nak ber FB doplohpatjam kut. Atau semata2 nak update status lps tu ada tulis via android. Bahaha. Such a loser la kalo aku camtu (aku kata aku la loser yer. Jgn silap pandangan plak).

Tapi... tapi..tapi.. aku nak pujuk dia satu je. Tipon ni ada GPS. Sbb dia salu sesat2 kalo bawak keta, maka tak perlu nak beli GPS, kita beli tipon ini. Amacam. Haha.

Oleh kerana aku tau Yamtuan aku baca blog ni, maka dgn rendah hati, sekali lagi, patik mohon kebenaran dari Yamtuan agar memberi kebenaran utk patik menukar talipon tangan patik. Bleh ke tak??

p/s : Mmg ssh sebenarnya sbb dia nak suh aku simpan duit utk holiday tu nati. Hurm. Lps balik HK la pujuk lagi kot. Sobssss.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign