Pages

5 September 2011

~Pasal Kesesakan Lebuh Raya~

Salam.
Ramai yg masih cuti?
Tp ramai jugak da masuk keja kan?
Ada yg ter stuck dlm kesesakan lebuh raya smlm?

Kredit : Newshub
Kredit : Berita Harian
Aku retu balik kampung nak raya tu - 27 Ogos - mmg sebelum imsak da gerak. Tamo bertembung ngan keta banyak2, nati lagi lewat, lagi cuaca panas.
Bangun kul 3.30pagi. Mandi2. Siap2. Then gerak dlm 4.30pagi.
Ingat nak gi McD, tgk penuh giler kat McD Jln Pahang tu. Aku mcm apakah?? seme org berpusu2 lak nak sahur McD ari Sabtu tu.
Baik drive thru, baik order kat dlm. Ramai.
So, trus ke R n R Sungai Buluh. Kut bleh beli burger KFC ke. Skali tgk, ramai jugak.
So, beli roti je kat kedai majalah situ.
My dear je lah sahur. Aku minum je. Cam biasa la. Tak lalu makan.

Keta oke la. Tk byk, tp nak benti solat Subuh masekelah sket la.
Igt leh smpai ke Tapah. Tp mcm tak sempat.
So, exit Bidor, solat kat hentian tol tu. Alhamdulillah. Org pun tak ramai. Dan tak la ber sesak2 walo dlm surau tu bleh muat 3 org je skali solat.

Dan seterusnya nak balik KL plak, kiterang plan balik ari Jumaat.
Keta byk la, tp terkawal. Tadek la smpai kena bawak 40km/j.
Smpai KL pun walo terlebih dari time biasa, tp oke la. Smpai KL - heaven - keta tak byk. Bes. Bes.

Hihi.

So, itu lah citer balik kampung dan balik KL saya.

Citer raya, jap jap lagi up.
Skali harung je tu. Takde part2 der citer raya kali nih.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign