Pages

19 September 2011

~Pasal Weekend 17 September 2011~

Last weekeend mmg aku tak berhajat utk ke mana mana. Dimulakan dari hari Jumaat. Mmg nawaitu aku sedari awal nak rehat secukup nya di rumah. Hanya melepak2 malas, ber online. Ditambah plak my dear kata dia dah letih sbb minggu bekerja dia cukup sebok anta baju utk dipakai masa majlis perarakan 1 Malaysia  ke pejabat Menteri2 Kabinet.

So, lepak lah kami berdua di rumah saja. Utk itu, aku juga nak minta maaf pada adik unit aku - Fara yg jemput aku ke rumah nye di Tasik Biru utk makan2, tp aku tak dpt penuhi. Seyes. Badan aku mmg lemah2 sejak dari ari Khamis tu. Mungkin sbb masuk course 2 ari yg sik duduk je kan.

Then ari Sabtu nak gak bermalas-malas. Tp tingat tiket my deal tak guna pun lagi kan. Memula igt nak ke Tesco dulu carik barang. Tp mcm da ter lewat. Maka kami plan tgk wayang je lah dulu. Yep. Spent quality time wif my dear. Hihi.

Gi KLCC  naik tren sajork. Lama giler kot tak naik tren. Kuar agak awal, maka org pun tak berapa ramai. Dlm tren je lah. Dlm KLCC cam biasa la. Tk penah tak ramai org KLCC ni. Di tambah plak ada event MASIF tu kan.
Smpai dlm kul 11 camtu, terus naik carik tiket. Ssh gak guna mydeal ni sbb tak bleh booking online sesiap (ke bleh? aku je tatau). Sbb skang ni aku tgk wayang mmg aku beli sesiap online dah. Cuma yg mudahnya tak perlu beratur line pjg2 tu. Dia da ada siap kaunter utk redeem tiket mydeal. Maka, kami amik citer Johny English utk tayangan jam 11.45 pagi. Utk review citer JE ini ada di entry hari Sabtu lps - Johny English.

Sengaja aku pilih utk tgk di KLCC (walo bleh je utk redeem kat memana TGV), juga ari minggu sbb rega tiket adalah mahal. Utk weekend rega nya adalah RM14, which aku beli tiket dari mydeal adalah RM16 utk 2 keping tiket. Ada penjimatan di situ [walo tak bertuah cam Nana yg salu menang tiket pree tu. Hai Nana.. :D ]

Giler mahal kan rega tiket tgk wayang time weekend skang ni. RM14. Aku salu tgk kat GSC -ari Jumaat malam, dlm RM11 or RM12 camtu la.

Sblm tgk wayang kiterang smpat makan la dulu sbb lum breakfast. Kira brunch skali la. Aku mula igt nak gi Tesco tu nak beli barang wat spageti. Tp da sampai food court sini, trus order spegeti lah. Tingat Nana citer kat blog dia, dia makan spegeti kat food court sini.

My spegeti bolognaise yg nice tp cam biasa..tetap la aku tak abis. Heh!

Lps abis citer tu pusing2 jap KLCC. Lps tu igt nak gi CM, saja jalan2 tp cam penat. Trus balik, amik keta gi JJ AU2. Beli brg sket. Itu pun ding dong ding dong kul 5 gak smpai umah. Agak kepenatan, tp oke la. At least kena gak matahari sbb da beberapa hari tak kena direct sun. Mungkin sbb tu badan rasa agak lemah. Adakah perlu sun bathing gak? Oke dah. Sila berhenti merepek.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign