Pages

18 June 2011

~Pasal KL Gangster~


Not bad - 4 ari tayang da 6  juta lebih. Info terkini leh tgk kat website Finas.
Cam biasa, da lewat baru aku berkesempatan nak tgk. Nak tgk wayang pun ada had limit gak kan. Takkan seminggu smpai 3,4 wayang nak pi tgk. Nati pastu sangap.
Tp bulan ni macam tetiap minggu je pegi kan.
Last week je pulun 2. Isnin (6 Jun) Karak. Pehtu Jumaat (10 Jun) - Kung Fu Panda.
This week pulun KL Gangster plak.
Nxt week takdak. 
Nxt 2 week harus la Transformer (dan mungkin citer Sekali Lagi kot)

Oke. Oke. Review.

Cam biasa. Slogan aku kalo nak tgk wayang - aku nak tgk bkn sbb aku anggap citer tu best. Aku tgk sbb aku nak tgk. Best tak best blkg jugak kira. Hahahahha.

Kalo ikut aku citer aksi2, gaduh2 ni malas je aku nak tgk. Tp udah my dear mcm nak tgk, so pegi. Pada aku oke la kut citer dia. Berapa bintang nak bagi? Entah. Lupa nak tnya my dear (sbb dia nak tgk, dia la kena bagi bintang. Huhu).

Tp apsal eh si Shark tu duk cakap wa lu wa lu. Anak cine ke hapa. Bapak tiri dia si King tu oke je cakap melayu. 

Citer dia mcm walo gangster derang ni ada ati perut gak la. Mcm part Jai tu, dia jalan2 tetiba napak anak2 gelandangan tido tepi jalan takde baju. Maka dia selitkan duit (RM100 kot). Padahal Jai ni gangster paling ganas la. Ngan abg dia pun dia tiaw.

Cam Malik tu toksah kata la kan. Mmg cam citer2 Hongkong tu. Yg kalo hero jahat tu tetap la baik. Dan 'Mail Lambung' kita tu pun.... kuar je muka dia terus org ketawa. Haha. Mmg bes la Mat Jijan ni. 'Ni abg long Dil, nati nak jadi Ayahnda Dil' (oohh.. ni la ayat2 yg ada 'org' terasa yaw). Bes part keta dia terbakar 'alamak..keta aku da jadi BBQ'. Gitu la lebih kurang. Hihi. Tp sian dia, kena rodok perut ngan si Shark yg mmg takde ati perut.

Kalo citer Lu Langsi Lu Mati tu ada keta total lost, pilem ni pun ada gak. Abis kena hempuk2 lagi. Haiya.... manyiak ganas oo itu Shark... ayah tiri dia pun dia bunuh. Tp akhirnya tewas di tgn Malik. Kata hero pujaan Malaya kan. Haha. Seth Tan..Seth Tan.

Si Ajib ni pun bes gak.
Kredit : FB AJIB KL GANGSTER

Soffi Jikan nama betul dia.
Byk dia berlakon. Dlm Man Laksa pun ada (yg tggu turn nak masuk Jamban sbb sakit perut tu kan), pehtu Zombie Kg Pisang - yg jadi MA tu.

Secara keseluruhan - oke la. Filem yg takde langsung kisah cinta. Haha. Good. Good. Lari sket dari tema citer Melayu.
Dan aku agak mengkagum bila da abis wayang tu, nak keluar, aku napak 3 anak muda cina pun tgk skali citer ni. Bukan mudah nak tarik org bukan melayu tgk citer melayu. Gud job la utk Shamsul yaw..

4 juta komen

ahaha...yg best...sgp sewa kete ikut hari tuh...kat situ gak dia selit kan smhgt setia kawan.walopun malik tu salu je bawa masalah kat zizan...tp dia kawan je...suka la watak zizan.eka pun pelik napa tah si shark tu nak ber lu lu wa wa.yg pastinya eka suka dgn aaron aziz...o jatuh cinta lagi.lagi2 ku jatuh cinta...gangster yg penyayang

hehehe... aku ingat lagi ayat ko 'mana leh tengok wayang tiap-tiap minggu'... pasal masa tu aku layan wayang cite NurKasih... nko plak tunggu Kung Fu Panda... sudahnya tiap-tiap minggu dah nko layan wayang... ;p

takpe masih berdua... paling kuat pun abis rm50... ktorg klu pegi wayang sure abis rm100... ;p

h, best er cite ni.. sume org berebut2 nak tengok.. aku jerk yang x sior nak tengok.. huhu

EKA :
Mmg bes si Mat Jijan tu kan. Sker. Kira agak oke la citer ni dari Kongsi kot.

MARIA :

Tu la pasal. Motip tul aku nak tgk wayang tetiap minggu neh.. choii kan. tp ada yg aku tgk siang buta, jd tak la mencekik sgt. kut tetiap mggu gi malam mmg terasa gak la.

MASZ :

Bleh la..sapa giler kat Seth Tan tu oke la kut.
Ai pegi je sbb ada masa pree. Teheee

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign