Pages

16 June 2011

~Pasal Cendol~

Ada ter baca kat blog Mya, yg dia kata dia makan kat Wahab Cendol. Kat Sri Rampai Biz Park (btul kan Mya kat situ?).

Jadi dah lama berhajat nak pegi. So, Sabtu retu, alang-alang da kuar time dkt lunch, maka terus la p carik kedai cendol ni. My dear order rojak biasa.

Wah..bes. bes.

Dpt pun makan cendol. Saya pilih cendol jagung n laksa. Sedap cendol dia, tp sedap lagi cendol masa wedding akak ipar kat Melaka tu ari. Tu mmg ter baekk... home made tu rasanya tu.


Laksa pun bleh thn la. Tp nak gak laksa yg Mya citer tu. Still tak dpt lagi makan ni. Mengidam neh. Hihi. (motip, segala apa yg Mya makan aku nak terai. Sbb seme tu easy access je dari umah aku. Ce kalo Mya kata nun kat JB ke harus la aku telan liur sahaja. Huhu).

Tp ada lagi beberapa tpt mkn aku nak terai terojah walo aku ni bkn lah seorang yg pemakan.
Haa..... aku ni mmg seorang yg tak kesah bab makan ni. Kalo dulu lagi la, smpai kena marah2 ngan mak aku sbb tak kuat makan. Haih. Skang kan..udah gemuk camni, tak bagi lak aku makan. Hahaha.

Aku nak  pi kedai mee bandung Muar kat PJ sanun. Ada masuk JJCM tu ari. Bkn yg kat Damansara tu. Itu aku da penah pegi. Ini kat PJ town tak silap aku. Tkpe, my dear tau. Bila nak pegi nyer. Ngidam aku nak makan mee bandung. Ssh nau nak carik mee bandung bes kat KL ne.

Lagi kat mana tpt makan bes aku nak pi terojah.

Oh. Faizullah dok suh makan kat Switree (ye ke eja camtu tah) n aku ngan member2 nak makan kat Hj Sharin Low (Jln Ampang) lak.

Wah. Kena makan ni sblm puasa ni. Huhu.

4 juta komen

aku dah syok makan mee bandung kat area prima sri gombak nun... sedap gak la sbb mmg toke dia org batu pahat... kena la dgn tekak... nak berjalan merata cari mee bandung sedap... aku bukan rajin sangat... ;p

wah!! cendol, sedapnye.. mee bandung.. sedapnyer...

wahhhooo cendoll..!!makk sukerrrr..!!

haku kalau mee bandung tak makan plak tapi kalau laksa memang hantu..huhu

MARIA :

Kat ner?? GPS manual pleaseee.. huhu

MASZ :

Ayoh..terojah la kat Sri Rampai sanun. Hik hik

CNN :

AKu laksa mmg hantu. Tp mee bandung bes gak. Tp yg bbtul pure nyer la. kut tak, mmg aku pun kureng. Huhu

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign