Pages

21 June 2011

~Pasal Undi Adalah Rahsia~

Ha...nak citer sesuatu ni.
Fresh lagi citer ni.
Sementara tak lunch ni kan.
Oh. Ai puasa uolss... baru nak terhegeh2. Mencik ai dgn diri ai sendiri. Tetiap thn mcm tu. Nak ganti mesti terhegeh2. Tp bkn ai la terhegeh2. Masa ni cpt sgt berlalu. Tau2 da bln 7 dah. (ah..salahkan masa plakkk...)

Td bos ai suh ai wakilkan dia sambut tetamu dari luar negara yg mai kompleks.
Ai pun pegi la. Tunggu punya tunggu, tetamu tak smpai.
Smbil menunggu tu ai dpt la phone call.
Takde nombor, dah tulis 'unknown'.
Salu ai mmg tak jawab call yg takde nombor ni, tp masa tu ada org lain, takkan ai nak pekakkan telinga derang. Dah la lagu dari cik Kobi tu entah hapa hapa lagu nyer (dat y ai nak Galaxy Tab... ai nyer phone lagu tak sedap. Relevan tak alasan? Haha)
Jadi ai jawab. Bila jawab uols tau apa dia unknown tu cakap

Apakah parit parti yg akan anda undi pada PRU13 nanti?
Tekan 1 utk PKR
Tekan 2 utk BN
Tekan 3 utk tidak pasti

Ha..camtu la lebey kuang uols. Dia cakap parti tu dlm penuh la. Bkn shortform begitu.
Ai mcm tergamam. Eh. Apa hal kau tetiba tanya apa aku nak undi.
Undi kan rahsia.

Tp aku nyer hp ni kan takde bernombor, kena tekan tpt lain baru dpt kuar keypad nombor tu.
Maka aku da godek2, tetiba dia kata
'tidak sah. Anda memasukkan terlalu banyak nombor'

Ek eh. Ko kenapa?

Bingung jap aku. Dari sapa unknown ni. Dari PKR ke BN?

5 juta komen

peliknyer.... siapakah unknown tu??? jeng3..

Ish,ish ... Kehairanan bin keajaiban batul tuuuh ..

P/S : Pekabo sis ... Lama tak datang sini .... rinduukk :D

ala.. baru ai perasan.. klu tertgal semalam2 nye post.. dh x leh tgk eh.. uhuhuhuhu

ADIEYZA :

TU la pasal. haishh... sapa lak ntah.

ADIA :

Lor..long time no see you ah sis. hihi.

CBL :

Hoho. mau aku kena surat amaran kalo pilih itu. Tau je lah seme data diri kita ada dah. Plak tu akak guna celcom. lagi la pro-g katanya kan. Hahah.

Ye CBL. Akak udah disable kan older post n archive. Sbb... ada la.. teeheee

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign