Pages

14 June 2011

~Pasal Wedding K.Nisah - Melaka~

Okeh. Skang citer mengantar rombongan pengantin ke Melaka pula.
Rombongan mengantar hanya 3 buah keta.
Sbb nyer ramai ada komitmen lain.
Ye lah. Ari Ahad yg esuknya Isnin tu start cuti sekolah. Ada nak antar anak masuk hostel dsbnya.

Kiterang smpai agak awal di Melaka.
Transit jap kat hentian sblh Hotel Seri Malaysia tu.
Tggu adik ipar yg dari Nilai.
Lps tu mcm awal lagi, maka kami ke Muzium Lebah jap.
Sbb janji kul 1thari. Tp kiterang dlm 11 lebih da smpai. Huhu.
Lps jalan2 jap kat Muzium Lebah tu dlm 12.30 gerak ke umah pengantin lelaki.
Tp kejap je da smpai. Dlm 12.45pm.
Sekali nak berarak, org kompang lak lum smpai.
Maka terpaksa la kiterang masuk umah dulu.
Wif anak buah-Afrina-yg semakin mesra ngan Mak De dia.
Eh. Cam klaka plak.
Haha.
Pehtu dlm 10min kuar balik utk berarak. Oh. Mungkin kiterang yg terawal. Hihi.
Lps berarak, makan la.
Makan selesa sbb dlm umah.


Sebenarnya derang ni tak buat besar-besaran sbb akak pengantin lelaki tak sihat.
Jadi buat ala kadar je lah.

Jadi takde meja beradap seme. Makan je kat dlm umah. Tp bes apa. Tak la peluh tiak panas kan. Seleso yo.

Ha..amik kau, ayam tergolek Hihi.

Eh. Cendol ni sedap banget. Air gula dia tu mmg terbaeekkk dari ladang....pekat, likat. Cendol dia pun rasanya buat sendiri kot. Sedap...dap..dap...

Dlm ala kadar tu, derang ada gak buat gerai char kar teow ngan mee goreng. Bes. Kiterang tak la makan, tp dibekalkan bawak balik. Hihi.

Tp aku rasa, kenduri ni paling byk menda dpt dlm gudie bag. Ye lah. Ikut rombongan pengantin pun kan. Tp seyes. Penuh beg tu.


 
 Tu coklat yg  bentuk love tu sedap. Luar cekelat, dlm biskut. Sedap.

Amik gambar ramai-ramai.
 Selamat Pengantin Baru Kak Nisah n Abg Saiful.

4 juta komen

sedap jek tgk lauk tu
ayam tu sempoi jek dia tergolek gitu
hahaa

nampak cam sedap je air cendol tu.. huhuhu..

wuishh best .. terbaik.. cam nak menjoinkan dr jek...

SYANA :

Tu la pasal. Bergolek2 ayam tu digulai lemak kan. hihi.
Tp cendol terbaekkk...begini.. (eh, cane nak tunjuk bes kat dlm ni??)

EDA :

Mmg sedappp... err.. alamak, ibu mengandung lak kata napak sedap ni. huhu

LUV :

Nak join apa yunk??

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign