Pages

20 June 2011

~Pasal Challenge - Day 4~

Igt nak masukkan challenge ni waktu pagi. Tp tak smpat. Leklok nak kuar umah gi opis tetiba umah diselubungi asap tebal. Haih. Tak bleh ke fogging pepetang. Ke pagi btul ke. Haiya.. Punch kad merah sudahhh...
So, cabaran ari ke4 adalah :
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.

Ni gmbr bes pren je ke atau gmbr kita bersama bes pren?
Tkpe lah. Aku carik gmbr bersama bes pren lah yer. Tapi bkn la gmbr feveret. Tp boleh la kan.

Nak kata bes pren sgt tu, tak ramai kot. Tp aku ada kategori2 nyer.
Bermula dgn kategori bes pren masa sekolah. The 1 n only. Sanggup benti sekolah sbb kawan ni dpt ITM (ketika itu) dan aku kena tinggal wat form 6. So, benti. Haha. Lps tu my father da warning. Jgn nak kawan rapat2 sgt. Kawan seme org. Baekkkk.
Jadi ini lah dia-namanya Zirah. Cikgu - kat Shah Alam skang.

So, masuk ITM aku da plan takde kawan baik. Kawan seme org. Tp terjumpa gak kawan baik. Yg sekepala, se minda dan segala lah. Kawan saling berkongsi rahsia citer boyfriend. Yeps. Rasa masa tu cam kiterang je ada bf, lain seme sebuk menumpukan perhatian sepenuhnya pada pelajaran. Hahah.
Syg sgt pada dia. 3 thn bersama kat UiTM (masuk ITM-keluar UiTM. Haha), masa nak berpisah bila da abis diploma tu menangis bagai nak giler. (tp pelik sbb takde pun gmbr ngan dia masa konvo. Ke ada. Tah. Lupa)

So, beliau adalah Juwita-keja MOF sanun.

Then masuk keja takde dah istilah kawan baik. Lagipun da keja2 ni, takde la nak berkepit je doplohpatjam kan. Kawan ngan seme org.

Tp masa keja aku ada kawan yg mula berkenalan dari alam maya yg bleh dikategorikan sbg best friend. Ni pun kawan2 susah senang bersama - (akan ada entry khas utk derang ni nati). Dee n Hana. Dan ada lagi sorang ni patutnya. Kak Julie, tp gmbr ngan dia mcm tak byk. 
Masa jalan2 ke Melaka.

Sanggup dari KL turun wedding aku.


Harap persahabatan kami akan terus kekal hingga akhir hayat.

Jadi tu je lah. Bkn feveret gmbr, tp sudah jadi gmbr bersama best friend.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign