Pages

19 June 2011

~Pasal Challenge - Day 3~

Okeh...da ptg Ahad. Sgt mandom. Mencik!
Jadi kita teruskan dgn cabaran seterusnya.
Day 3 - Your idea of the perfect first date.

Alamak! ni challenge utk org bercinta niehh.
Cemna nih?

Oke lah. Nak turn  back ke first date pun da no more no more.
Even, aku tak igt pun 1st date aku (err..cena nak kategori kan? 1st date ngan 1st boyfriend ke cane?) Hahaaaaa.

Jadi, utk perfect 1st date pun aku tatau cena nak bg idea camni. 
Mungkin kita leh candle lite dinner pehtu sang bf bawak bunga utk kita.
Candle lite dinner tu mungkin boleh di tepi pantai, di tepi pool atau memana lah yg dkt dgn air (aku sker tu, mcm sejuk2 je kan, tp kalo ujan padan lah muka kan. Hahah)
Kita terkejut. Suprise. Sgt seronok.
Pehtu ada lagi suprise, dia bagi adiah rantai emas (wah.. 1st date da bagi rantai emasssss....)
Smbil2 tu ada org main muzik. Live band lagi.
Lagu nya My Heart Will Go On (tatau nak pikir lagu apa dah).
Begitu? Boleh??
Hahahaha. Dalam novel boleh la gitu. Pehtu seme org bangan nak dpt laki/pakwe cemgitu. Yg bagi bunga penuh satu bonet keta. Eh??? Hahaha. Tp dalam alam realiti aku tatau berapa org dapat 1st date bertuah sebegitu.

Tp secara logik dan lebih realiti, perfect 1st date biar lah kita menjadi kita. Jangan cuba cover2. Sbb lepas tu, kalo ada rezeki mungkin dia akan jadi pasangan abadi kita. Jgn nati si dia akan kata 'saya igt lagi awak masa 1st date dulu, makan keropok pun tak berbunyi, tp tgk skang, krup krap krup krap smpai saya tak kenal tu bunyi kayu patah ke org makan keropok' (motip, 1st date makan keropok je? Tak mampu, time tu blaja lagi kat ITM. Duit PTPTN pun tak dpt lagi. Huhu)
Kut cover2, sok2 terkeluar gak tabiat yg agak 'buruk'.
Hihi.
Tp jgn la plak tetiba on d 1st date kau da tunjuk pangai gigit kuku jari kaki kan. Tu bkn buruk lagi dah tu, tu tak semenggah namanya.
Tk pun on 1st date, org tu baru nak romantik2 bawak bunga bagai kan. Sekali ko sudah jerkah sama dia 'hey..awak ni apa la. Ingat saya ni minah bunga? apa barang bunga2 ni. Igt saya kambing? Nak suh makan bunga ni'.
Ek eh. Mmg smpai kiamat la kau tak ber laki oii kalo 'bengkeng' camtu. Eh?? Cam takde kaitan kot.

Oke lah. Done lah tu challenge ari ke3.
Tgk sok lak apa tugasannya (mmg aku baru nak buat entry, baru aku tgk apa tugasannya).

1 juta komen:

wee..
dah challenge hari ke 3 akak dah, Nita cakap je nak buat. Tapi tak buat2 jugak.hehe. sebab bila baca apa yg disuruh tu, macam tak tau nak tulis apa.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign