Pages

6 June 2011

~Pasal Karak~

Skang kat wayang byk tol eh citer melayu. Every week masuk citer baru.
Mggu ni citer KL Gangster plak (Shamsul Yusuf nyer). My dear tgk promo kata mcm bes je. Nak tgk la tu. Oke je kalo nak tgk.
Pehtu ada citer 3,2,1 Cinta ke apa tah. Again, FK jadi budak kolej. Boring. Jadi tak perlu masuk dlm list (tp my dear perli.... ala..awak tu cakap je, kang ajak tgk. Huhu). Pastu ada citer antu lagi. Rasuk. lakonan FG plak. Pun cam malas kot nak tgk. Tp tatau la. Tp filem yg ada Lisa Surihani, Miasara n Shaheizy Sam tu cam bes gak. Sekali Lagi tajuk dia. Tp dia kuar on 30 Jun. Sama dgn Transformer. And My Dear harus opt for Transformer. Rasa mcm nak tgk 3D punya lah yg ni. Huhu.

Oke. Sebenarnya nak citer pasal tgk citer KARAK. Yepss... tetiba je nak tgk. Tnpa di plan. Memula cam nak beli kat Astro First. Tp bila tgk Making Of, pehtu ada kelapangan sbb cuti ari ni, maka gi tgk. Yg early bird oh. Murah je kan kalo tgk pepagi. Heaven. Org pun tak ramai (pehtu takut sbb sebelah takde org. Haha).
Google saja.
Mmg kalo ikut aku, nak tgk Kungfu Panda, tp my dear mmg da sound. Dia katon2 ni mmg tak main punya. Dari dia tido dlm panggung tu better aku tgk citer Karak ni. Kungfu Panda ajak la sesapa nati. Dee ke.. Dee, u nak pegi tak?? ke u da tgk. Jom la..jom la.. huhu.

Malas nak review pilem ni. Cam biasa mesti ada tersurat dan tersirat. Antu tak berapa nak scary sbb aku mampu lagi nak tgk muka dia. Kesian kat yg jadi Jack tu. Sapa ke tah nama betul dia. Asal bawak kenderaan je mesti xciden jatuh gaung lalu mati. Cam citer Khurafat tu ari, dia gak driver van jenazah pehtu menjunam dlm gaung gak, pehtu mati gak.
Lps tu skang mcm trend lak citer org yg da mati, tp dia tak sedar rupanya dia mati. Napak mayat sendiri then baru sedar dia rupanya da mati.
Eh. Kalo da mati harus ke sendiri takut kat antu? Haha. Oke. Mesti ada maksud tersirat tang situ yg aku tak dpt nak tangkap. Dah mati, tp dikejar antu, dan takut pada antu?? 
Lakonan Kilafairy tak berapa menonjol. 2,3 patah je dia cakap kot. Asik cakap je ujung ada perkataan 'dow'. Trend eh? hihi. Tp seksiiii you. Harus ke ada adegan mandi kat perigi walhal masa tu beliau juga adalah antu dan beliau sendiri takut pada antu. Eh. Kompius acik. Tp takpe la. Masa dia mandi tu penonton tatau beliau adalah antu. Sokayyy....

Tp kira master mind citer adalah Zura ni
Shera Ayob. Pic kredit : here

Memula aku mcm blur gak sapa dak Shera Ayob ni, pehtu baru tingat. Oh. Tunangnya Zahiril Adzim, kazen si Syana ni yea. Huhu.
kredit : here

Tetiba mcm nak carik biodata dak Shera ni. Jumpa kat sini.

NAMA: Nur Syahirah Aiyob
PANGGILAN KOMERSIAL: Shera Ayob
TARIKH LAHIR: 21 Disember 1986
ASAL: Ipoh, Perak
KELUARGA: Sulung daripada tiga beradik
PENDIDIKAN: Diploma Pengajian Media, Institut Media Integratif Malaysia (MIIM), Kuala Lumpur
KARIER: Pengacara dan pembantu penerbit
PROGRAM: Kapsul My TV3 dan Wanita Hari Ini (WHI)
PENCAPAIAN: Iklan komersial Double Mint dan Walls Kena Durian Runtuh, pelakon filem Sesuatu Yang Tertinggal dan Karak.

Eh. Aku ni nak citer pasal Karak ke pasal Shera Ayob. Haha. Kelaut sudehhh. 
Tp citer ok la. So so. My dear kasik 2.5/5. Mujur tiket pun murah kan. So, takde kecewa. Aku ok je. Aku bkn nak tgk wayang kerana aku rasa citer tu bes. Aku tgk wayang sbb aku nak tgk. Dia kalo set mind citer bes, tp bila tgk citer tu tak bes tu yg jadi terkilan milan. Huhu (smbil tgk salah sorang anak buah aku kat opis tu. Hai Zaimm...tehehhehe).

Yelah, kita ni kadang jgn cakap besar kan. Dan takut sgt pun tak boleh. Buat biasa2 je. Tp aku bleh plak nak tergelak time yg pompuan tu ckp 'encikkk...boleh tolong saya encikk..." udah slang nya mcm org Siam plak. Dan mcm nak gelak gak bila dia cakap 'takde kepala macam ni ke encikk??". Ha.. gelak2 la..pehtu bila tinggal sorang nati aku yg tingat2.

Pehtu my dear lagi choi, dia kata, eh nati kita balik kg Pahang lalu Karak nak?. Eh. Awak jgn bang, sok dibuat nyer jem mcm citer tu, harus kena lalu saya sekeh je pala awak. Huhu. Tp kg my dear b4 Karak. Tp mana lah tau kan. 

Tp bagus gak citer ni. Sbb dia selitkan mcm unsur keagamaan sket. Kita ni kebanyakkannya  sedikit sebanyak ada pengetahuan ilmu agama tapi tak penah diamalkan.  Konon cam Zura tu la. Dulu juara musabaqah Al-Quran. Tp da mcm terpesong. Jadi syaitan ni pun mudah memesongkan kita, cuba nak sesatkan kita. Bukak Yasin pun kosong. Kelakar gak part antu yg lalu atas kepala Zura pas dia xciden tu. Siap bagi kata sinis tu 'kata org beriman, tp kenapa takut jugak'. Haha. Siot je antu perli camtu.

Aku pun baru nak terasa. Tau baca ayat qursi. Hafal. Tp makna tak penah nak hafal.

Oke je movie ne. Tkde la langsung tak bes. Sapa nak tgk bleh beli kat Astro First nati. Buleh tgk ramai2. Tak takut sgt. Hihi.

3 juta komen

Ok.nanti dlowd tenet je.hehe

Wokeh. Bleh je kalo nak dload pun. Akak ni pesen nyer da dload tak ditgk plak. Citer CUN retu da siap ada dlm DVD budak opis dload kan, tp smpai skang tak bertengok. Haih.

haah ek.
macam mana plak hantu takut dgn hantu?
awk ckp cmtu baru saya terfikir.
ermm...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign