Pages

13 June 2011

~Pasal Lawatan Ke TBS~

1st time buat lawatan ke TBS - BTS.
Terminal Bersepadu Selatan - Bandar Tasek Selatan.
Tu pun sbb nak amik anak buah. Kut tak mmg takkan pegi la. Dia buat julung2 kalinyer naik bas turun KL.
Yelah, baru form 4 kot. Kira berani la mak pak dia lepaskan naik bas.
Ate' lelaki...kena la berani. Gi pun kazen dia ramai nunggu kat KL ni.

Maka aku pun gi ngambik. Lagi pun nak gak tgk cena ghopa TBS - BTS yang canggih itu.
Sblm tu call GPS bergerak aku - Cik Dee kita. Tnya ke dia, dia kata ikut Besraya sng. Maklum la, aku blum ber GPS, harus la kena call sana sini. Napaknya kena beli gak mendalah tu. Asik mensesat je skang ni. 
So, ikut Besraya. Haih! takde seketui signboard pun mengatakan ada TBS celah situ. Tp aku folo je jln tu smpai beberapa meter baru ada signboard. Hurm. Typical Malaysia kan.
Mujur tak sesat. Tp 1st time tgk tpt tu. Whoaa.. mcm epot kekdahnya.
Tp cam tersilap masuk masa first first tu. Tak gi tpt paking. Maka terpaksa berpusing 1 round lagi. 
2nd time tu baru masuk paking.
Polis merata2. Tak bleh paking ikut sker ko saja. Maka paking je kat tpt sepatutnya. 
Masuk je call anak buah. Dia kata kata terminal 3 (ke tgkt 3 tah. camtu la lebey kuang).
Aku paking je trus masuk kat food court. Memacam kedai ada dah. Kedai roti segala seme ada.

Pehtu mcm jakun.




Cantik oh tpt tu.
Harap digunakan lah sebaik mungkin.

Dan dijaga, di maintain dgn sebaiknya juga.

Tgk org nak turun terminal naik bas pun siap ada polis tgk tiket. Phew. Sejibik ah cam naik eroplen. Ngeh ngeh ngeh.

Bes. Bes.

Ok. Next time kita melawat Pudu plak eh. Tpt jatuh lagi dikenang, apatah lagi tpt ber dating. Eh..? Apa barang berdating kat Pudu Raya?. Tak kelas langsung ko kan?? Hahahhaah. Itu citer dulu. Citer 10 thn lalu. Hahahhahaha.

8 juta komen

waaaa dulu masa die tgh bine.. suke btol tgk dr jauh.. tp smpi la x sampai sana lg..

cantik tbs ni setanding dgn puduraya sekarang.. heheh rs nak tergelak bila kak reen ckp dating kat puduraya.. bukan ape tu tmpt bf dolu2 n en husband ms bercinta hantar balik kg ;)

CBL :

Kalo takde hal takkan kita ke sana kan??
akak pun sbb nak amik anak buah, kut tak apa kes lak haku nak pegi situ.udah la bas yg ke selatan. mmg tak la kan. ngeee :D

CPF :

Puduraya akak lum lawat lagi. Kut ada nak amik/antar org leh la lawat nati.
Hihi. Tu la pasal. Dulu masa belajar situ la tpt nak antar ke apa ke kan. Maka jadi cam tpt deting gak la. Hihi :D

da gaya mcm epot ek
cantik

SYANA :

Tu la pasal. Kagom sat aku tgk. TP naper la derang retu beria tanak pindah. Selesa beno ni aku rasa.

nanti post alam sekitar di Pudu Raya ye kakReen, kita pun macam dah tak jengah je ke sana tu. sejak ada driver mengambik dan menghantar ni.

macam airport.. huhuhu..

CHA :

Kalo akak pegi harus akak post.. ate.. katanya tpt berdeting kan. hahaha

EDA_EJ :
Tu la..cantik btol.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign