Pages

13 February 2011

~Pasal Penginapan Di Langkawi~

Opsie. Lupa plak mau citer penginapan aku masa outstation retu.
Biasa kalo ke Langkawi, aku sker dok Bayview. Tau je lah hotel tu. Mmg tengah2 pekan Kuah. Jalan kaki je nak beli cekelat segala.
Tp kali ni Pengarah sana suh kiterang terai duk tpt baru ni.
De Baron Resort namanya. Oleh krn nama pun resort, tidak la tinggi. Tp ada bilik yg view hadap laut.
Kolam renang.
Pandangan dari arah pantai

Buleh napak view ini
Kiterang dpt bilik hadap jalanraya. Tkpe. Akur sbb bkn kiterang yg pilih. Dan juga adalah ditanggung oleh kerajaan. So, jgn byk bunyi. Tido saja dlm bilik tu dendiam.
Apa yg bes resort ni, kata Pengarah sana, pemiliknya adalah Islam.
Dan kat cermin dlm lif pun ada tampal doa2. Bagus. Takde la rasa tak keruan sgt malam2 kan. Tido pun lena je. Hihi.

Keseluruhannya aku rasa hotel ni sesuai bagi org nak bercuti. Dkt dgn pantai. Dkt ngan tpt makan. Tp kalo nak outstation aku rasa selesa lagi kut kat Bayview sbb jimat masa nak beli apa2. 
Kat sini pun dkt jugak tp kalo Bayview tu lagi dekat amat lah. Mcm Xyn/Ryn kata tu-turunkan bakul je kalo nak beli apa2. Hihi.

Bilik mmg selesa amat utk 2 org. Luas. Owh. Rega biasa adalah RM160 satu mlm termasuk breakfast. Mmg byk hotel n tpt penginapan yg nama Baron kat Langkawi ni. Ada Baron hotel, kat Cenang ada Langgura Baron Resort (tgk macam bes ini). Buleh la kut sesapa nak terai.

Makan pagi tak berapa byk choice tp makanannya suma sedap. Oh. Kalo nak makan stimboat pun ada. Tp malam la. Aku tgk reganya amat berpatutan, tp tatau la apa bahannya. Dlm 20++ la. Tk ingat berapa. Tp tk smpai RM30 lah.

Sokay la. Mungkin kalo aku nak cuti2 nati aku pilih sini gak kut. :)

4 juta komen

hah dok tepi pantai cam best jek kan leh tgok pantai, tapi kalu dekat ngan tpt soping lg best kan.. haha

hahaha.. Nak gelak aku baca entry ko neh, boleh mintak royalti tak petikan kata2 tu?

bestnya...lama dah tak g langkaawi ni...hmmm...

kekda,pasal korea tu.mmg ada plan nak pegi pun...tp tu la...tah bila nya nak pegi...kitoarang ni unexpected...jarang la plan cuti awal2.kalu rasa nak pegi tu,,, terus gedik nak pegi,tanak pk apa dah...mmg cekal gila la dgn keputusan last minute

Maz :
If bercuti mmg ye kut bes kat tepi pantai, tp kalo outstation ni sng hotel yg easy access. masa tak cukup kan. hihihi

Ryn :
Buleh je nak royalti. Anta la LOD ke opis aku ya.

Eka :
Humang ai.. akak ni tak mampu nak wat last minute decision esp ke oversea. Segalanya akan bertukar jadi mahal. Huhu.
Lagi plak akak ni jenis sker wat research dulu kalo nak pi satu2 tpt eventho dlm negara. Huhu.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign