Pages

9 February 2011

~Pasal Otak (Bukan Otak-Otak)~

Otak ni rasa mcm da tumpul je.
Kena asah jugak supaya nati sel sel otak sentiasa berhubung.
Eh. Mcm iklan susu la plak. Dah tua2 camni sel otak masih berhubung ke?

Tp seyes, kalo otak ni 'beku' je mmg rasa mcm lembap je.
Sbb tu la aku sker je nak smbg belajar supaya otak tk trus beku. Kasik aktif sket.
Tu otak aku la. Otak org lain aku tatau.
Nah amik gmbr otak ni.
Kredit : Here

Sbb tu masa aku nak amik exam SPA dulu, aku kena 'kejutkan' sket otak ni.
Yelah. Nak jawab beratus2 soklan dlm masa beberapa minit, kena la aktifkan otak ni.
And nak jawab segala soklan Maths la, apa la tu.
Kalo otak tak aktif, asik 'tido' je mmg tak terjawab.
So, before gi amik exam,  biasanya aku akan buat soklan IQ test yg ada dlm internet nih.
Bes. Memacam soklan ada. Google ajer. Lps tu tau la kita guna otak kanan ke kiri ke.
Lps tu baru otak mcm aktif nak jawab soklan exam.
Itu otak aku la. Otak org aku lain aku tatau.
Nah amik gmbr otak lagi.
Terpaksa kecikkan sbb scarry. huhu. Amik dari sini

Ni pehal citer pasal otak ni.
Haha. Saja.
Retu aku test otak aku.
Napak soklan2 kat paper.
Soklan Maths. Maths UPSR. Hahahaha.
Aku terai buat. Igt ley dpt full-mark ke?

Nan hadooo..
Dpt 29/37. Hahahah. Soklan UPSR pun tak dpt fullmark. Apa la kan. Ni kalo Adham anak buah aku yg score masa UPSR retu tgk ni sure di gelakkannya haku.. 

Aku bab rajah lorek2 ni mmg dari dulu lagi fail.

Aku rasa aku buat maths skang ni more to use logical thinking which is differ masa aku kat sekolah dulu yg guna hafalan ilmu ilmu formula. Dulu aku mmg tak sker Maths. Tak penah nya A. Dari UPSR, PMR. SPM aku amik 2 plak mendalah Maths ni iaitu Add Maths n Mod Maths. Cuma Mod Maths je tak berapa hampeh, yg Add Maths tu dpt CJ7. Miahahaha.

Tp skang aku rasa sker lah. Ada soklan lagi tak? Nak buat lagi lah. Sudoku?? Ha..bes gak tu, tak leh start, nati gian, langsung aku tak wat keja lain lak kang.

4 juta komen

Puan... sudoku best... hhehehe soklan SPA tu mengarut je..

bagus juga guna idea ni di kala kebosanan, ni nak kena beli paper hari2 ni. esok2 oni tanya, hujung jari or pejam mata je bg jwpn. bagus2.

kina dah lama x wat maths.... entah² lagi hampeh!!

kina dari dulu mmg tak suka kira² nie. sbb tue kerjanye kerani cabOk je skrg nie. miahahahaha....

Daleela :
Takut nak main sudoku tu, takut ter gian. miahahaha.
Soklan SPA tu oke la gak dr soklan KPLI lagi la...

cha :
Ha...cpt cpt..g beli paper. miahaha :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign