Pages

20 February 2011

~Pasal 13B~

Lps Nona ptg tadi tekan tekan remote carik citer bes.
Tetiba ter singgah kat canel 108 - Z Variasi (dulu Zee TV kan).
Skali tgk citer mcm bes. Tekan kat info dari 2.35 smpai 5.35 ptg. Lama giler. Masa start tgk tu da kul 3pm.
Tgk sket je mcm buleh layan. Mcm cite antu tp bkn antu sgt.
So, trus la layan. Bes woh!

Citer dia ada satu famili ni baru pindah satu apartment beralamat 13B. Famili tu ada mak, 2 anak lelaki n menantu, anak bongsu pompuan and 2 org cucu. So, master mind or heronya adalah anak lelaki kedua famili tu yg keja engineer. Namanya Mohan. 

Mohan ni la yg perasan ada lain mcm kat umah tu. Mcm kalo dia nak naik lif sengsorang, tekan tgkt 13 mmg lif tu tak berjalan. Kena la dia naek tangga. Lps tu amik gmbr kat hp pun jadi senget benget muka dia. Muka org lain oke je. Nak gantung gmbr dewa dewi derang kat tpt derang nak sembah2 tu pun tak buleh gak. Letak paku pun tak mau. Ketuk paku kena jari smpai berdarah. Darah menitik jadi uruf B. Tp masa tu dia tak pasan lagi. Suh org drill, org tu kena kejutan letrik.

Mohan mula terperasan bila dia da kuar bilik air, ttp lampu. Tp tetiba lampu tu terbuka balik. Dia p check tgk suis mmg tertutup. Dia on off la suis tu. Tetiba lampu trus pecah.

So, dia da rasa lain. Kemuncak bila tetiba tv dia tak buleh  nak tekan canel lain. Dok kat satu canel tu kuar citer mcm drama bersiri. Yg pelik citer tu mcm citer yg sama terjadi kat famili dia. Bilangan famili yg sama. Adik pompuan dia yg tak penah lulus exam bleh lulus. Abg dia dinaikkan pangkat. Sama la mcm drama tu gak. Isteri dia peknen. Dlm citer tu pun ada gak org peknen.

Lagi membuatkan suspen bila mana ada jiran Mohan ni yg buta dan bela anjing nama Harry. So, ada sekali tu jiran dia dtg ngan anjing. Tp anjing mcm takut taknak masuk umah no. 13 ni. Mcm napak sesuatu. Ada sekali plak anjing tu siap p kat taman permainan, korek2 sesuatu. Tp tak jumpa apa2. Tpt dia korek tu plak dkt ngan abjad B kat taman mainan tu. Maknanya ada kaitan ngan uruf B la.

Bila tak tahan Mohan citer kat kawan dia yg keja polis. Tp kawan dia tak caya. Kata ngarut semua. Dia pun bawak la kawan dia tu balik umah dia. Suh tgk drama tu. Sekali kat drama tu tunjuk umah polis tu yg nak meletup. Trus la Mohan suh polis ni call isteri dia kat umah suh kuar, then derang trus ke umah polis tu. Sekali betul. Da berasap satu umah. At last, kawan dia percaya. 

Jadi Mohan ni pun jumpa satu doktor yg mana doktor famili dia gak. Sbb doktor suka jugak menda paranormal tu. So, dia citer suma. Doktor tu kata mungkin roh tak aman, dan nak smpaikan sesuatu melalui televisyen. Sbb tu tv umah derang je ada citer tu. Dia penah la pegi kat stesen tv yg siarkan citer tu, tp rupanya time tu bkn drama tp talk show.

Yg tgk drama bersiri  ni isteri, mak n kakak ipar dia je. Satu mlm tu Mohan tnya wife dia, apa episod hari tu (hari yg sama anjing dia korek tanah tu). Wife dia kata anjing korek sesuatu kat taman. So, dia pun laju2 turun tgh mlm tu, ngan ujan bagai, korek tanah. Jumpa la satu album lama bertarikh tahun 1977.

Dia pun tunjuk kat kawan dia yg polis album tu. So, derang kaji. Pegi library carik paper berkaitan thn 1977. Maka terjawab la sket. Ada pembunuhan beramai-ramai masa tu. Tpt dia atas tapak tanah apartment tu la. Dulu banglo. Nombor umah sama. No. 13 B. So, dia pun trace la balik lawyer yg bkk kes suma tu.

Masa famili yg kena bunuh tu ada sorang ahli kuarga yg tak siuman. So, yg tak siuman ni la kena tuduh bunuh famili dia. Walhal bukan dia. 

Dlm drama pun ada tunjuk yg famili ni kena bunuh. Tp tak tunjuk lagi sapa pembunuhnya. So, Mohan ni risau la. Nati mesti famili dia pun kena bunuh. Sbb apa yg kuar dlm tv tu sure jadi pada famili dia. Dia pun jadi tak lena tido, siap mimpi lagi pembunuh tu dtg umah dia (ni mmg cibai tau..suspen da igt betul la org tu datang. Rupanya mimpi). Dia nak tau sgt sapa pembunuhnya. Tup2 tv on sendiri. Dia napak diri dia plak yg pegang tukul berdarah2. Dia igt dia lah pembunuhnya.

Jadi Mohan ni laju2 p jumpa doktor famili dia tu. Mintak doktor tu beli tiket kapal terbang. Suh famili dia lari. Sbb dia takut dia ter bunuh famili dia. And dia plak mintak dikurung kat umah doktor tu. Tapi entah cemna dia napak tukul ada kat umah doktor tu. Baru dia tau. Yg dia napak dia pegang adalah tukul, tp kat tv yg dia napak hammer. 

Yg doktor ni da tiba kat umah famili si Mohan ni. Masa tu letrik takde. Dia pun bagi la tiket flight tu pada wife Mohan. Terkejut la wife dia, apa kes lak kan tetiba nak bagi tiket. Doktor tu kata nati Mohan gitau. So, dia masuk jap umah Mohan ni. Dlm gelap tu dia gi bilik air. Dlm bilik air tetiba terdengar tv on. Dia igt da ada letrik. Dia pun kuar. Tetiba kuar pembaca berita tahun 1977. Yg kena bunuh tu la. Kira dia mengamuk2 dan kata doktor tu lah pembunuh sebenar. Bukan abg derang yg giler. Doktor tu capai hammer yg ada kat umah tu ketuk tv. 

Doktor ni bunuh famili tu masa thn 77 tu sbb dia tuntut bela kematian adik dia. Adik dia bunuh diri sbb awek dia bertunang ngan org lain. So, doktor ni pun bunuh la plak awek dan famili tu suma skali.

Bila da bising2 satu famili ni kuar. Dan doktor ni ternapak balik muka2 yg dia penah bunuh dulu. Dia pun ketuk abg Mohan ni. Dan masa tgh kalut2 tu Mohan tiba. Dia tibai la doktor ni dgn tukul. Tu yg dia napak dlm drama tu dia pegang tukul berdarah. Rupanya sbb dia pertahankan famili dia, bkn bunuh family dia.

So, ending dia happy la. Roh pun da aman, takde gangguan. Cuma yg konon nak bagi lawak ke suspen ke, masa dlm lif, Mohan ni dpt call. Kuar nama doktor yg dia ketuk smpai mati tu. Doktor tu kata kalo zaman dulu roh tak aman, dia sampai kan ikut tv, zaman skang ikut hp. Hohohoo

Puh. Mujur umah aku nati 3A. Miahahaah :P

7 juta komen

Oit Reen..Napa ko mencarut sebut c***i ni...Ish, tak bek tau...Huhuhu..

P/S : Alaaa...ruginye tak tgk...Nak tgk gak... :\

puanstoberi, ai baca para 1 ngan para akhir je...tgh2 ai takooottt nk baca sbb skrg ai sensorg je nih...adehhhh! seremmm...huhu!

Dear.. u should watch tamilnya version.. perghhh lagi seram..ni sebenarnye cite tamil. hero die pon tamil..

sape pelakon dia?? ajay devgan ke?? hehehe.. da lame tak layan cite2 thiller industan ni

alaaa nyesal nyer x tgk semlm...huhuh

Adialuze :
Owww...yg aku sebut tu mencarut ke wes?? aku igt mcm sebut cabai je. Owh..tak buleh eh..oke.... :P

Mommy Mimil :
Takdak seram aih..citer ni more tu penyiasatan sebenarnya. Tk byk elemen seram pun. Hihi

Daleela :
Owh.. patut kan ler. Teheheheh

Yan :
Hero nya tak dikenali. Sapa tah. Tp as daleela said tu pelakon tamil. Org pun kalo ter tekan tu, napak cam bes baru la layan. Huhu :D

cikCha :
Ko da tgk sket ke?? huhu

wooo ...lengkap sinopsis die..time kasih.. hehehhehehe

kire nti.. doktor tu pulak jadi antu..kacau mohan kot??
doktor tu mati ekk kena pukul?

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign