Pages

6 February 2011

~Pasal Malam Raya Ke2 Plak~

Ckp je nak rileks rileks kat umah.
Nan hado. Sure kaki gatai je nak jalan jalan.
Seterusnya on Friday-4th Feb plak.
Raya ke dua la tu kan.
Seharian waktu siang duk kat umah.
Lps tu malam gi jalan-jalan.
Mula ajak adik2 opis aku. Derang suma da ada xtvt sendiri.
Maklum la...suma org gi holiday sana sini. Aku je tercongok kat KL kan.
Tehehehe.
So, ke Shah Alam kita.
Kalo Shah Alam, waktu malam, ke mana lagi kan.

Iyer, saya tahu tuan org lain da berabad zaman da pegi, saya baru nak pegi tuan.
Bajet tak la ramai org. Skali ko...kuar je dr hway nak masuk I-City tu da jem. Truk.
Aku smpai situ dlm kul 9 tp dpt masuk 10min lagi pukul 10.
Mujur public holiday. So, tpt tu tutup kul 12am. Kalo tak, dia ttp kul 11pm.

BFF aku pun ada dtg situ ngan pamili dia dari kg. But then, mmg tk dpt jumpa la.
Dia call aku, aku tk dgr. Aku call dia, dia lak tk dgr. So, smpai sudah tak jumpa.

Masuk sebijik keta RM10.
Lps tu rasa cam rugi sbb dtg berdua je. Kalo masuk tpt yg ada zirafah tu tuka balik resit paking tu.
Tpt yg masuk kena bayau kalo takde resit paking.

Kalo takde resit paking, RM2 sorang utk masuk.
Makna, kalo keta penuh untung la kan.
Kiterang berdua, da jadi RM5 sorang utk masuk. Ceh!
Takpe lah. Sekali sekala je.

Apa je nak buat dlm tu. Jalan2 tgk lampu. Tgkp gmbr.
It's Rabbit Year, so i got rabbit ear. Hihi
Beli Bunny Ear. Lama dah idam ni. Tenkiu my dear belikan utk saya :D
My dear tanya 'nati awak nak buat apa lagi menda ni?'
Aku jwb 'takpe la, simpan je'
Abis..takkan aku nak pakai p pasar malam kut. Takpun gi opis pakai camtu. Sewel ke hapa.

Motip nak amik gmbr camni??

Muka seolah berkata "akhirnya...dpt juga ke sini"

Muka berminyak cam org minyak jadinya. Panas oih.
Kuar dari situ setgh jam lg kul 12. Tp ms tu ramai lagi baru nak masuk. Ek eh.
Lps tu disambung dgn xtvt yg tidak menyihatkan. Apa dia tu??? Aha!

Makan nasik lemak 2 bungkus + 2 otak otak di food court Jln 222, PJ.
Tak menahan tetengah mlm mentekedarah nasik lemak.
Tp lagi tak boleh thn air limau asam boi  kat situ. Perghh...terbaek dari ladang. Tgh tulis pun terbayang mcm nak menitis air liur. 3 biji asam boi, air limau dia pekat. Huiii....kira mcm da makan nasik lemak tu, minum air masam, lemak le 'terbunuh' la. Haha.
Smpai umah dkt kul 1pagi. Huuuuu....... enjoice!

10 juta komen

wa!!! umah dah cat baru erk.....
hm, baru pi sekali kat situ,nak pi lagi tp pikior jauh n susah nak dapat parking..... huhu

tetiba teringat lak peristiwa kene marah dgn pak guard.ahahha...bising ditiupnya wisel pd kami kuat2.sume org tgk eka dgn en somi

Ha...tacap sesket. tp jadi huru hara. tehehehe :D

pegi ari biasa je mungkin sng paking. Tp kalo weekend pun oke. Dtg awal sket.

haaa tang ni kita cemburu, sebab tak pernah pergiii. ''abiii jom kita pergi!!!'' hahaaa.

waaa akak wat sume bnd yg sy lama x buat la.. heheheh..

dlu masa mude remaja... masa kurusssss... masa ke hulu ke hilir dgn kwn baik.. sbb xkenal sarip lg.. selalu lepak jln 222.. smpi mamak kedai tu dh kenal dh muke ktorg...order ktorg pon die dh hafal..

I siti pon dh lama x g..dh mahal ekk skrg

EKa :
Guard situ mmg kemain sker main tiup2 wisel. Dah tau tak bagi org masuk lenkali buh la mcm tali ke. Tp hok ada lampu gak la. Idak la ko ter pritt..pritt..kan. Hihi.

ch@ :
Sila laju laju pegi bwk cik Oni. Mesti dia sker tgk lampu. Tp pegi awal sket la. Nati susah nak paking n jem nak masuk tu.

CBL:
Haha.. makan nasik lemak ngan otak-otak mmg terbaek. bes kan situ. Gerai makan 1 Malaysia kekdahnya. Haha :D

eh. dah kene bayar masuk?
woho. Mesti dah banyak jauh beza kat dalam icity ni. Tapi memang tak larat kat dalam ni, pening banyak lampuuu..hehe.

Anita :
Akak br ni 1st time masuk. Tatau la beza dia cena kan. Masuk tu skali bayau je masa nak masuk paking tu. Huhu :)

waaa... kitorg yg dok sebrg hway ngan i-city ni harammm xpernah pegi lg icity ni skg. last pgi awl thun lepas.
skg ni kalo nak kuar ke shah alam mlm mgu or mlm public holiday, kena pusing ikut jln lain. xmo meredah sesak luar biasa tiap2 mgu/cuti umum...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign