Pages

3 February 2011

~Pasal Hari Ini Cuti~

Sunyi je blog kengkawan reni. Suma gi holiday eh? Ye la kan. Aku je yg setia duk kat umah. Tak kemana mana. Siannn.....
Iyo lah tu..da puas ke sana sini, sakit sakit montot duk lama dlm keta, lagi nak kuar.
Ekceli, tgh tggu akak aku n anak dia. Retu anak buah aku tu call, ajak p IKEA. Igt dia sorang je. Then smlm dia pekik kat 'dinding' kata mama dia (akak aku la) nak pegi skali. Tggu punya tggu smpai skang, da dkt kul 1pm tak smpai lagi. Lantak lah. Aku tau da anak buah aku tu. Bukannya morning person.

Smlm kata nak pi Ariani. Tp tak jadi. Tgk la kalo anak buah n mama dia nak pegi kang, leh la pi kejap. If not esuk pi.

Tadi smpat la tgk drama. Tajuk dia Taubat Nasuha. Cerita zaman bila tah, aku br nak tgk. Ulangan dari cerekarama la kut nih. Layan gak, dari nak pegi bekpas kat mamak makan megi goreng pun terus tertangguh. Bes la pulak.

Memula geram nengok asbennya (Fauzi Nawawi) yg gatai, dah ada bini, dah ada anak 3 pun nak berkawan ngan pompuan andalusia.  Geram je sbb kalo gatai tu ada la gak maafnya. Ini sampai menangan nangan anak pulak. Anak main lari lari pun dimarahnya. 

Tp sadis sket part ending dia, wife dia (Shiela Rusly) mati kena bunuh ngan perompak masuk umah. Dah la masa tu wife dia pregnant, ngan tiga2 anak dia pun meninggal kena tikam. Tetiba jadi takut. Sbb perompak tu follow keta bini dia, eluk keta masuk gate derang pun mencelah masuk. Tarik suma anak beranak kuar dari keta, suh bukak pintu then paksa suh bagi barang kemas suma. 

Uhuuu...takut wey. Seriyes ngeri. Perompak tu boleh mencelah masuk gate sbb gate auto. Kan kalo gate auto dia lambat gerak nak tutup tu. Itu sbb aku agak ngeri kalo umah atas tanah ni. Rasa mcm tak selamat je. Korang yg umah bawah tu takyah la pakai gate auto, bahaya la. Tp tak gate auto pun bahaya gak. Kes ragut  byk terjadi waktu nak bkk gate. Eii..memana pun rasa tak selamat. Apa yg penting kerjasama berhati hati lah kita walo dimana berada.

Esuk cuti lagi. Lusa n tulat pun cuti. Heaven kalo ada cuti camni setiap bulan. Ngeh ngeh. Tp kiterang satu opis lps ni da sebuk dgn Hari Kraf Kebangsaan. Nati datang ya. Memacam ada..... 

Nxt week gi Langkawi. No no no....bukan cuti cuti Mesia. Tp outstesen saja. Buleh beli souvenir lagi bagi kat pembaca blog yg tersayang ni. Ada sesapa nak kirim cekelat????

Ups. Anak buah aku da sampai. Kasik derang makan lunch dulu lah kat umah. Then baru gerak. Masak?? hohoho... beli sajorkkk... :D

Jom gi IKEA....

Kredit : Here

3 juta komen

mcm best pulak citer tu.. sayang jgk tak tengok..hmmm..

dah lamo tak layan drama..huhuhu..ngeri tu kalau perompak selit masuk umah kan..huhu

Tolong boleh :Jom Vote Zahra yang tengah syok tido

Yob Samad :
Mmg bes. Sedih rasa. Uhuk.. :(

CPH :
Umm..tu la pasal. rasa ngeri je kalo pikir. tak slamat da skang ni mana2. kena extra careful.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign