Pages

12 February 2011

~Pasal Makan Di Langkawi~

Saja nak crite pasal makanan yg saya sempat jamah masa outstation di Langkawi ari tu.
Walo 1 malam 2 ari sahaja. Sempat juga saya makan memacam. Hihi.
Meh jenguk jenguk apa yg saya makan ari tu.

Smpai je Langkawi bekpas dulu. Tp makan roti canai je. Jadi tak perlu la saya amik gmbr. Driver tu bawak kat gerai yg dkt airport saja.

Then lunch plak di kafeteria opis saja. Makan nasik. Pun takde gmbr.

Petang lps abis suma keja, singgah minum (dan makan) jap. Kali ni di tepi pantai. Tptnya di belakang bangunan Pekan Rabu.

Saya makan ini.

Memula order sepinggan je, takut tak menepati selera dan nak share la ngan Farah.
Tup2 bila smpai mcm sedap. Then Fara pun order sepinggan lagi. Hihi.

Lawak di sini. Klik kiterang yg turut serta dlm outstation ni tanya la kat org yg nak amik order tu.
"apa makanan yg cpt di sini?"
Budak tu memula diam. Pas tu dia kata suma cpt.
Maka kawan tu pun order la ciken cop, aku pun order CKT tu.
Sekali ko...lama wes nak tunggu. CKT aku smpai, air tak smpai lagi.
Pehtu air sampai. Ciken cop baru nak smpai. Ada yg lain order lagi. Lagi la kena tunggu.
Smpai yg 2nd order yg Fara nak CKT tu, sorang lagi ahli kiterang terpaksa turut la plak smpai ke kaunter. Boleh dia kata lupa. Hoho. 
Terpaksa la tunggu lagi. Motip tul tau. Org tak ramai pun lambat giler. Mujur la sedap.
Seterusnya pada hari kedua, lps penat2 berpanas pegi ke ladang, kami sempat gak terai minum air nira kelapa pandan.

Walo pengalaman pertama mencuba tp aku buleh minum, walhal aku tak suka air kelapa.
Fara lak tak buleh blah. Tak abis.

Then utk lunch aku request nak makan laksa. Jadi  meke pun nak bawak la kami ni makan laksa ter best kat Langkawi. Katanya Laksa Penarak. Tp malangnya tutup lak kedai tu. Mungkin tutup ari Rabu kut. Tkpe, nxt time dtg Langkawi aku mau coba. Tptnya pun aku da tau. Berhampiran jeti ada, pehtu ada lagi satu kedai kat area mana tah. Tp buleh agak la kalo kat sana.

So, try kat tpt lain. Di tepi pantai jugak. Aku harus amik laksa.

Yang lelain ada yg amik nasik ayam, mee bandung. Cendol dia kaler ijau plak.

Kat sini pun servis melambat jugak. Laksa yg hanya dibubuh kuah oke. Bkn nak kena goreng ke hapa. Itu pun takes time. So,  bebanyak sabar la kalo terkena camni dan pastikan anda tidak menunggu hingga perut lapar giler baru nak cari kedai makan. Mungkin boleh membuatkan meja anda terjun ke laut!

4 juta komen

Diaog lambat bukan apa Reen....Diaorg dah terbiasa buat keja slow n steady dan takyeh nak rush2 cm kita yg dok kat KL nih...Tu la pasal smua pun slomo....Ahakss ~

ckt tu dia kan berkuah giler..
nampak mcm sedap je

laksa!! huh mmg terlior tp xpe nasib baik arini masak laksa penang hehee

betul kata AdiaLuze tue..kina pun pernah mkn kat sana. mak ai...punye la lambat. naseb bek sedap..kalau tak..bukan meja kena campak kat laut. dgn toke kedai sekali kami campak kat laut.

hahahahaha...

Adia :
Umm..ye la kut..akur je lah...

Nana :
Kawan2 lain kata da rupa pasembur. hehehe..tp sedap la..cuma kurang pedas sket.
Eh. buat laksa. oke, jap gi akak dtg serbu umah Nana. Hihi

Kina :
Agaknya kat sana makanan mmg sedap dan boleh tahan tp servis..mangai.. lambat. jadi, hati org pun sejuk la balik. hihih :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign