Pages

2 February 2011

~Pasal Penang : Tempat Menginapnya~

Oleh krn kiterang baru je bercuti cuti di kaki Gunung Kinabalu, maka cuti kali ni agak bajet la.
Maka ku google hotel mana menawarkan rega termurah dan ter best.
Carik punya carik jumpa satu. Tgk review pun agak oke.
So, kasik booking je trus. Walhal masa tu mcm tatau lagi nak pegi ke tak. Tkpe, kalo my dear taknak, ku kansel je lah. Tp my dear kata 'tak kesah la, saya bwk je keta'. Hik hik. Yey!

Tak susah pun carik hotel ni. Aku mmg taknak stay kat tengah2 town cam dkt hotel bayview tu, tp nak dkt gak ngan town supaya sng nak kuar makan. Nak dkt pantai, tp hotel area Bt. Feringghi rate dia mmg over bajet la suma. Hatrok?? Tu tggu 4th or 5th anniversary lah. Teheheh.
Hotel yg aku booking ni mmg menepati ciri ciri aku nak la. Within bajet, dkt town gak, n dkt pantai. Tptnya dpn sket Tanjung Tokong, dkt dgn Tanjung Bungah dan dkt gak ke Bt. Feringghi. 
Kiterang stay sini.


Naza Talyya Penang.
Aku book online. Tp bkn dgn Agoda. Trus je booking thro hotel ni sendiri. Tp rate mmg sama ngan Agoda. Aku pun survey dari Agoda la (utk survey hotel kat memana, aku salu tgk kat Agoda n Cuti Cuti Malaysia. Situ senang, sbb ada rega n review org penah menginap skali).
Rate utk 1nite with breakfast : RM105. Suma da includes la tu. Tax pelbagai suma da ada. Oke la.
Breakfast pun oke. Ada 3 jenis makanan berat. Salu hotel2 camni ada 2 je. Ada nasik goreng, nasik lemak n bihun goreng.

Tpt pun bes. Aku dpt tingkat 10. Pemandangan cantik. Napak laut. Pun boleh jalan2 tepi laut gak.

Tpt bekpas pun ngadap swimming pool n laut. Rest n Rilex lah.

Ramai gak org yg stay sini. Tourist pun ramai. Walo tak cuti tetap ramai org. Mebi org da start cuti sempena CNY ni kut.
Nak makan pun tak jauh dah. Paling dkt adalah Gurney Drive. Kalo kat luar hotel tu pun ada. Sgt dekat. Jalan kaki pun boleh. Tp BKT lah. Bukan CKT. Tau BKT??? Miahahhaa.

Aku rasa oke je hotel ni. Selain dari tetiba tengah malam aircond tak function-nak call-tipon tak function jugak-kena turun kaunter-panggil maintenance-dia dtg betul-lps tu oke walo ada rasa panas gak, aku rasa overall oke je. Mebi nxt time leh dtg lagi. Aku suka btul kalo hotel yg dkt ngan laut, ngadap laut ni. Itu pasti aku suka. Ditambah lak within budget bagi aku yg tak mampu nak bermalam di Hatrok tu. Uhuk. Cam kat PD retu kan-yg aku stay Avillion Admiral Cove tu.

Jadi itu lah penginapan kiterang utk 1 mlm di Penang ini. Ada rezeki boleh la stay sini lagi :)


Gambar mengikut arah jam.
Pandangan hotel dari arah laut. Our room yg paling atas tu n paling ujung. Bes. Dkt ngan lif.
Kafe dia yg berdepan dgn swimming pool n laut juga.
Kedai makan. Tp kedai makan cina. Tu aku kata ada BKT. Bkn CKT. Tehehehe.
Swimming pool  yg napak dari atas. Tu Kelab Renang Cina. Dari atas napak je anak2 cina tgh belajar berenang.


13 juta komen

selamat bercoti.... honeymoon? tajuk mike memang best....semedang ajer tajuk PASAL.... ni mesti ngikut jins shamsudin yg gemor bebeno tajuk ESOK hahahahahah selamat bersukaria

Yob Amalhaj :
Alhamdulillah..da selamat pun. reni da keroje.

Teheheh. tajuk pasal, asei jgn carik pasal udah kan? ngeee... :D

puan boleh menjadi duta penginapan di Malaysia, hahaaa.

weih aku x suka hotel ni, dr luar npk okey, dalam room mcm x jaga sgt. ari tu pon dah terdesak pi penang time xmas, sendiri mau ingat la sumer full house, seb baik ada naza ni...so redha je la, walaopun x brp nak bes...

cha :
Uhuk. Akak ni menginap tpt murah2 je cha..tak bley la jadi duta. tehehehe

Ayang Koji :
Aku gi retu oke je plak dlm bilik dia. tp kat balkoni napak mcm tak sapu la. tp oke je la. murah je pun kan.
aku asal ada pantai, leh gi pantai oke dah tu.
nak duk bt feringghi aku tak mampu. uhuks. so terima seadanya la..

sronok ye uols asyik bercoti2 mesia aje...weols nih asyik dok terperap kt umah manjang...

sama la kite, mmg dok memasang angan2 nk hinggap kt hotel hatrok tuh..terbaek2!! tggu dividen asb tawun dpn bole kut...hehehe...

hahaha adoi la kak
sama je kita ni
blk kk g penang plak

beshnye uols jenjalan cuti2 mesia...weols lom pernah holiday lagik kt penang tu....xtau bila nak pergi kekdahnye hehe

Mommy Mimil :
aiols setakat dlm mesia je Mommy Mimil. Huhu.

Hatrok?? tu la..tggu anniversary ke 3 or 4 nati lah. hik hik :D

Nana :
Itu la paseyyy... aiyarkk...!

Hezesuze :
apa kata planning uols utk celebrate anniversary nati pegi ke Penang. Pegi dok Hatrok (Hard Rock) tu. Bes kan???

MamaAizara :
Kalo org sker pantai cam Reen mmg bes la. Tp bilik tak la bes sgt. Boleh la dgn rega RM105 dia tu :)

view dari hotel ni menarik..yg tak tahan leh skodeng pool tu..ingatkan pool hotel dah memula, giler best..

Jom skodeng :Tentang Salam dan As Salam

adui kak! ain dah ter book grand paradise. Mengapalah tidak tergerak hati nak men ggoogle terlebih dahulu.. Terus je pi agoda.com..

Apalah nasib kat Grand Paradise tu kang..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign