Pages

8 April 2013

Edisi Taklimat Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2013

Hai uols.
Monday blues?
No..no.. takmo..takmo..
Kiter tak berapa nak blues sgt la.
Sbb tadi kiter gi Putrajaya.

Ada taklimat ngan JPA. Pasal Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2013.
Tahu pekeliling apa? Sila gugel.
Huhu.
Oke lah. Tu pekeliling gaji maksimum minumum yg PM announce masa MAPPA tu ari.
So, JPA nak bagi taklimat lah.

Itu yg max - min punya cerita.
Tapi yg kita tggu2 harus la yg Julai tu kan.
Itu masih belum keluar pekeliling.
Tapi secara 'rough' nya begini lah.

Ari tu ada yg kata 'diawalkan tu maksudnya tahun depan (2014) tak dpt dah ke KGT?'

Jawapannya - tetap ada. Kira cam gaji kita utk next year dgn KGT baru lah.


Jadi, sila ber sabo tggu pekeliling KGT Julai tu yer.
Apa apa hal, my PGT is April. Bulan ni uols. Hikhik. Ada sesapa nak suh kiter open table?
Meh la.. hihik. Kiter mmg suka je nak open2 table belanja orang nih. Hiksss :>
Pastu bulan Julai dpt lagi sekali khen.
Hikhik.
Plat KL sudah WYF hari ni. (Eh! Apa kaitan. Hikhikhikkkfffttt)

Kena mengundi la napak gayanya ni yer. Haha.
Dan.
Undi adalah rehsia...
(dah pakai dakwat kekal kan... kang dtg ofis org tahu plak kalo tak ngundi. Adeh. Nak suh org tu pkaikan cam pakai inai tu lah. Bolehhh???)

p/s : Jumpa kawan yg sama kelas masa buat degree dulu. Hampir2 lupa dah nama dia. Kira oke lah. Kami di bidang yg sama. Pastu dia pun kat badan berkanun jugak. Senang nak mintak tolong apa2. Cam rakan aku sorang kat LKIM tu. Apa2 hal mmg aku refer n mintak tolong dia ja. Sbb sama kiterang nyer perkhidmatan badan berkanun. Kan Shah kan??? Hiksss :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign