Pages

4 April 2013

Edisi Bintat Bintat

Hi ols!!
Petang baru dapat bernafas sket.
Dah Khamis yer. Oh. Ailoike minggu ni. Sbb  macam cepat. Hihik.
Tau tau dah nak hari Jumaat.
Skali lagi ailoike.

Smlm ada la riki2 tpt panggilan pulau tu.
Kenapa eh.
'orang kita' kalo marketing cam fail kan. Rasa cam gerammmm je....
Dulu. Ada gak aku emel ke comp'orang kita'. Nak tnya qoutation buat tv panel.
Entah. Kalo tgk jawapan, mmg aku anggap dia tak berminat nak meniaga.
Senang je aku rumuskan dari jawapan emel dia.
Tatau la samada dia tak selesa nak berniaga thro emel ke kan.
Tpi what for la ko nak taruk emel kat web/blog/FB ko kalo ko layan orang nak tanak kan.

Cara2 dia jawab tu cam kita bercakap 
"berapa harga?"
"1000"
"berapa ukuran"
"10 x 10"

Camtu lah. Dengan bayangan muka masam. Melayan kita acuh tak acuh.
Kalo gitu gaya - mmg tak hingin haih aku nak amik.

Ce kalo bukan orang kita. Tak cukup ngan jawapan emel, kalo kita tggl no phone, dan dan tu dia call kita. Sbb dia tau, org nak carik tu harus la potential customer kita.Tu hal panel tv. Hurm. Perfect Living da start. Ada sesuatu nak di survey. Nak deco rumah sblm raya kata nyew retu kan. Tp apah pun tak dibuat weyy... apa nak jadi nih. Konon nak letak cermin kat wall dapo yg kat induction cooker tu pun smpai sudah tak berbuat. Apa punya pemalas ntah la. So, mggu ni nak g Perfect Living. Nak carik something kat sana yg bes bes utk rumah aku tu. Masih ada yg tak cukup. Pastu nak g tempah langsir sliding door kat Nilai kot. Sehari bule siap katanya kan. Tapi taktau la bila. Bulan 5 ke apa ke. Kaler tetap purple. Lantak. Walo yg kat akak aku tak siap2 lagi tu, pun kaler purple. Tak purple - pink.

Citer pasal 'orang kita' lagi kan.
So, emel gak kat satu tpt ni. Aku tau org kita sbb nama kat emel tu nama orang kita.
Cam tu gak la kaedahnya.
Langsung cam takde napak appreciate kita dah tanya tpt dia ni.
Cam belagak sgt kan.
Aku tanya available dak date aku, then cemna transportation. Jawabnya - available. Pastu gitau nama tempat. Tu je. Takde la dia nak offer ada pick up dari airport ke stesen bas ke apa. 
Ehhhhh......... org offer la kan. Contoh cam tulis - kami juga boleh menyediakan transport dari sekian sekian tpt dgn caj tambahan dikenakan. Kan sedap kalo dia  tulis camtu. Ni cam nak tanak ja. Jawapannya memang taknak la. Byk lagi resort lain. Resort aku duk dlu lagi bes. Mudah pun mudah. Easy access. Eh! Cam tau je kan nak g mana. Haha.

Oke lah. Mmg tgh byk kerja - bintat2 kepala segala - pastu baru bule g cuti - pastu baru bule release tension puas puas. Mmg bes!

Dah la. Tatau nak kata apa lagi dah. Nak drop komen kat blog uols pun tak sempat. Tapi ai jengah tau. Waktu lunch tu, ai jengah jugak. Tp dah tgn bersememeh ngan nasik cena nak taip komen. Hahaha. Disgusting! Miahahahha.

Okelah. Nenati sembang lagi.
Bye!
Sekadar hiasan.
~google~

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign