Pages

29 January 2012

Perihal Macam Macam Kejadian

Lately ni memacam kejadian plak tpt aku tinggal nih. Last week kejadian menggemparkan negara tu. Yg pasal drama tebusan lebih 4 jam tu kan. Kalo tatau bleh la baca secara ringkas kat sini - Utusan
Abang aku siap call tu esuk nya lps dia baca kat paper. Huhu.
Aku pun tatau. Masa tu baru balik dr Bagan Lalang kot.
Lps tu my dear gi beli goreng pisang, dia kata ada la akak yg jual tu duk sembang2. Igt cam tak serius la. Rupanya.......
Tp apa pun aku tk dgr. Tembak2 ke apa ke. Dekat tak dekat la, tp aku rasa bleh dgr la kalo ada tembak2 ke apa. 

Sokay la tu. Dah settle pun kes tu kan. Umah aku pun ada grill dan mmg acapkali kami masuk umah, kami trus kunci grill tu. Pehtu kami ada lagi satu grill kat luar. Kira tu share ngan umah sebelah. Tp  umah sebelah ni sokmo tak kunci. Lantak p lah. Derang rasa selamat, derang buat la camtu. Dah la tak kunci grill tu, grill umah pun tak kunci. Skali masuk org camtu tau la. Eh. Kalo org tu masuk, kiterang pun susah gak. Nak kuar kut mana. Tu je jalan yg ada utk kuar. Lompat dari balkoni??? Hahahahha.

Tup2 pagi semalam lak. Balik dari pasar aku napak sorang budak pompuan, dlm 16-17 tahun camtu la umo dia. Dgn bapaknya. Budak tu cam tak berapa nak betul la. Jalan2. Tp kiterang tak dulik pun. Naik umah. Makan bekpas bagai, tetiba dgr org jerit2. Ah. Sudah.

Rupanya budak tu taknak balik umah. Jenuh bapaknya ajak balik. Taknak. 
Sudahnya dia masuk dlm longkang. Longkang tu dalam jugak la. Kira mmg kalo org dewasa masuk leh napak kepala je. So, dia masuk dlm tu. Jerit2 taknak..taknak..

Sudah..buat hal lagi.
Ni mmg dpn umah aku. Harus tgk kan, kang abang aku call lagi, tatau citer plak. Haha. Dasar keposhii... hahahah. Tp nyer, aku idak la turun g ke longkang tu cam org lain. Ilek je aku tgk dari dpn pintu umah sambil conteng2 tangan ni. Huhu.

Lama gak la baru budak tu tenang. Smpai ada polis peronda benti lah.
Aku pun tatau apsal family dia taknak call ambulans. Budak tu pun bkn duk kat area umah aku ni. Umah blkg2. Dia berjalan sbb tanak balik umah kot. Aku camtu terpikir satu je. Tp malas la nak tulis kan. Kang jadi fitnah plak. Tak baik.

Tu satu citer la.

Lps tu skang ni tatau la apa menda, asal tgh malam je mcm ada menda duk berjalan atas bumbung sblh umah aku ni. Kira bumbung org bawah la. Derang ada buat bumbung tambahan la. Aku idak la rasa something yg lain sbb rasanya kucing. Sbb ada bau2 cam kencing kucing gak. Mebi kucing carik tikus. Tp tu lah. Pelik2 je. Haih.

Entah. Lama kot aku duk sini. Sedari keja kat KL ni lah. 8 tahun gak la sudah. Tp sblm ni takde la memacam yg misteri, yg tak dijangka berlaku. Tp la ni kerap plak. Eh. Tu tak masuk citer yg org sebelah umah aku ni tetiba mengamuk2 cam kena rasuk apa je. Tu ada aku tulis dlm blog ni gak. Citer bln Januari thn lps la. Masa tu aku takde, outstation Langkawi. My dear la duk sorang kat umah time tu. Tp aku simpulkan yg org tu stress sbb byk duit kuar awal2 tahun. Ye lah, anak2 nak sekolah apa lagi, derang pun aku tgk tak la senang sgt. Tahun ni duk dpt seratus la, lima ratus la, idak la dia meronta ronta lagi. Huhu.

Tu lah. Bila nyer la nak masuk 'mansion atas kayangan' aku ni. Da pegi melawat tapak gak smlm. Tak dpt masuk, amik gambo pun jadi ler. Swimming pool kemahin besau, takdek org mandi pun. Aku rasa bila block D ni bkk, sure ramai menjakun dok mandi nati nih. Hihi. Aww.. umah ai harus la yg ngadap pool nih. Aww....awww... *gediksss... padahal masuk pun entah tahun bila tah!*


Nak tgk perkembangan. Motip tak bleh masuk lagi? Napak umah tu cam da siap la. Cuma mungkin ada jalan2 yg tak siap lagi kot. Adoii..cpt la masuk umah tu. Kang tah hapa lagi drama yg muncul kat area aku duk skang ni.  Dah setgh tahun gaji kena potong ne. Adoyai nye pun.

Harap2 umah aku ni takde la masalah cam Banjaria Court yg kuar TV gak smlm. Adoi.. Tatau la samada masalah derang ni dah settle ke - Aduan Rakyat.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign