Pages

3 January 2012

Cuti Dan Kerja.

Percutian pertama tahun 2012.
*Oii...! baru sari keja kot tahun 2012 ni da pikir cuti ke? Haha. Ala, cam tak biasa lak kan.*
Kan ai mmg bercuti lps org cuti kan. Jadi lagi 2 minggu percutian pertama ai. Tak jauh pun. Dan tak lama jugak. 3 hari 2 mlm saja. Mmg kalo percutian dlm negeri salunya itu je la tempohnya atau pun lagi pendek. Tp kalo jauh sket, mmg minima nyer 4 ari 3 mlm.

Oleh kerana percutian ai tu waktu tak cuti, maka tetiba ai terpandang cuti raya cina tu. 4 ari uols. Takkan ai nak meng ontok2 kat umah ja. Mana bleh. So, pikir punya pikir, carik punya carik akhirnya ai dapatkan kelulusan dari 'yamtuan' dan stlh diperkenankan oleh incik beliau, harus lah ai lelaju booking. Uh hai.

Makanya, utk bln Januari ada 2 tpt dah nak pegi. Tak sedau kediri neh. Gaji bln 1 mmg la awal. Tp nak tggu gaji bln 2 - pitams. Dah la bln 2 yg cuti panjang tu - yg mintak cuti 2 ari tp dapat 7 ari tu nak balik kg lagi tu. Uols plan ke mana time tu? Kalo org keja Wilayah - 1 Februari (Rabu) cuti, lps tu 2 dan 3hb tu mintak la cuti, 4hb Sabtu, 5hb - Ahad dan cuti Maulidur Rasul, maka cuti melompat ke 6hb iaitu hari Senin dan disambung ke 7hb dengan cuti Thaipusam. Woah. Kalo apply 2 hari, dpt nya seminggu. Lumayan..lumayan... Ai mmg tak amik cuti lah. Cukup lah 4 hari yg ada tu. Cuma ai dah ada plan ngan pamili ai. Rancang bln 12 retu ngan meke. Balik kampung dan mau cuti cuti di negeri Perak saja. Samada nak gi nite safari Zoo Taiping atau pun mandi manda di Lost World. Tgk la mana satu. Atau dedua. Eh. Pitams secara berganti2 tu jawabnya kalo buat dedua. Haha. Oh ya. Tahun 2012 adalah Tahun Melawat Perak - ai da draf entry pasal tu. Tgh tggu q utk di publishkan. Popoyo nyer ada q, q lak. Pang kang baru la tau.

So, utk bln 1 ni ai gunakan khidmat Agoda ja. Simple dan senang.
Saja ai gedix2 nak padam Hotel Name tu. Padahal org da tau pun nak gi mana kan. Choiii je kan. Ada dua sama tu sbb ai booking utk kazen ai skali. Ai booking dulu, lps tu lps dia da konfem baru ai booking lagi satu. Hihi.

So, kerja-kerja juga. Tp holiday ada lah perlu utk boost our mood utk bekerja lebih baik kan. Hah! Poyos lah. Dgn ber ai ai nyer lagi. Pang jugak kang....! 

p/s : Bln 1 dah ready, bln 2 pun dah ada, bln 3 tak bleh plan sbb ada Hari Kraf, bln 4 kosong lagi (kena carik dah ni), bln 5 ready - booking seme dah, bln 6 ke atas sedang membuat perancangan. Hihiwww.... selagi tak dpt kunci selagi tu la aku berhuha. Naseb arr.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign