Pages

3 January 2012

Detik Pertukaran 2011 ke 2012.

Ramai memilih utk lepak di rumah. Dan ramai juga kluar bersama rakan2. Hey.. malam  minggu yaw.. mari kita berjumba jumba. Hahaa. Ajaran sesat neh.

Oke. Aku pun berada di luar rumah ketika pertukaran tahun 2011 ke 2012 tu. Bkn utk meraikan new year, tp saja gi makan2 wif my adik2 blogger ku ini. Atau secara spesifiknya geng2 blogger TTC Corner.  Plan secara adhoc je pun. Utk menyetim kan diri. Huhu. 

Maka, kami ber 10 pun menyetimkan lah diri di Restoran Steamboat Maeps. Zana tukang booking. Mula nak jumpa dalam kul 6.30ptg, tp seme cam lewat smpai. So, lps maghrib baru memasing gerak dari umah. Aku lak dalam 7.30 gerak. Mujo tak jem. So, on d way tu berdering2 la phone kan. Laki aku duk  nyakat 'seme tipon pengerusi la nak carik tmpat'. Muahahaha. Pengerusi ke kerusi??. Nak senang aku suh tggu dpn main entrance tu je. Jadi, Zana ngan Nana, ngan Zu (Cinta) tunggu kat main entrance. Derang follow kiterang yg konon cam tau la. Skali salah masuk ko. Haha. Terlajak smpai kat area2 tasek tu. Udah la gelap. So, pusing balik, tanya kat guard kat simpang tu, baru jumpa. Haha. Dah lama kot last pegi situ. 

Direction untuk ke Restoran Maeps ni : Masuk main entrance (yg dr spital Serdang), terus je, lps tu mcm ada lorong - masuk kanan, terus je, dlm 100meter camtu ada simpang. Amik kanan. Dkt simpang tu ada post guard belah kirinya dan ada bangunan keselamatan ke apa tah nak masuk simpang tu. Jadi, lps simpang tu terus ja. Nati napak paking besar di sebelah kanan. Kedai tu kat belah kanan tu la. Better call dulu before pegi sbb seme orang booking dulu.

Lepak2 makan smpai kul 10 situ. Ni kali ke3 aku makan situ, tp kali ni sup tomyam dia agak kureng n 'potong' nak makan banyak. Aku mkan eskrem ja byk. Tu pun susah nak amik sbb ramai bebudak 'bergayut' kat tpt eskrem tu.

Lps dari situ gerak ke Putrajaya - Adiey, asben Zana yg lead sbb meke org Putrajaya. Lagipun nak avoid org yg gi tgk konsert kat situ. Maka, lepak2 kat dpn Mahkamah tu plak. Dgn harapan, leh napak kut bunga api kul 12 kang. Yg si Nana, da perit2 tekak dahaga tetiba. Huhu.

Sambil2 tu amik gambo la. Memacam gaya ada. Klaka tul. But happening dowh. 

Tup2 takde ko bunga api, ke tak napak kot. Setakat 2,3 kali je denga bunyi. Ceh. Tp takpe la, sbb kiterang pun bkn nak tgk sgt bunga api. Last2 napak asap ja. Haha. Trus ke kedai mamak plak. Minum.

Dan dlm kul 1 baru gerak dari Putrajaya. Ya. 2 mlm berturut2 smpai umah kul 2 pagi. Mmg cam org muda mudi. Tkpe la. Sekali sekali ye dok. Akhir kata, dari kami


*gambar lelain ada di timeline FB. Cea..timeline skang yew.. baru la ikut trend. Hahaha. Choii....!

*TTC Corner adalah secret group bagi aku dan kawan2 yg sama lane sedang ber TTC. Mmg tak ramai pun dalam secret group tu dgn tujuan agar kemesraan benar2 terjalin antara kami.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign