Pages

27 January 2012

Perihal Mengidam

Smlm merempan2 kat FB. Tetiba cam craving for spageti. Tatau nak kata, tp lps lunch tu terpikir2 nak makan spageti. Da terbayang2. Lps tu rasa cam nak masak. Dah pikir ni, dlm freezer tu ada daging cincang, balik masuk dlm microwave nak defrost kan dia. Lps tu sos ada. Tp cendawan segala takde. Mesti tak sedap.

Trus goggle kat mana nak dpt spageti. Google kuar Vivo la. Mmg ter leleh leleh la nengoknya. Super sedap napak dlm gmbr.

Dlm keta nak balik tu tnya my dear.  Nak gi KLCC ke BTS. Kalo BTS ada la Vivo. Kalo KLCC, Milano Cafe ke apa tah, yg kat food court tu. My dear kata KLCC. Lupa lak ramai still cuti. KLCC is penuh yaw. Tp tk kesah la. Mujo food court tak ramai. Maka terus order. My dear amik Bolognese n me Marinara. Tp bila siap dah tertukar. Ku plak amik Bolognese. Huhu.

Sedap. Mmg creamy. Yg putih2 tu adalah cheese. Sedap.

Dan hari ini.
Melayan tekak di kala tgh panas. Panas giler kot thari tadi.
Balik umah time lunch. Lps tu cam terpikir2 nak buat status 'sedapnya kalo dpt makan tuti frutti tgh panas ni'. Tp tak la tulis. So, masa nak balik semula ke opis, my dear tnya 
"nak eskrem ke?"


Dalam ati aku, eh, dia cam tau plak aku mmg nak eskrem.

"Eskrem mana?"

" Beli kat Petronas" katanya.

"Ala, Petronas takmo la"


"Abis, nak Tutti Frutti la tu"

Hiks.Hiks. Yep.. mmg other half kita ni bleh baca pemikiran kita kan.

Maka, sblm masuk opis singgah la TF kat Ampang Park.


Nom nom nom.


Itu lah dia kalo seme dpn mata. Nak Spageti ada, nak Tutti Frutti ada, segala gala lah kalo terliur. Kalo kat umah kampung aku tgk... harapan la ko nak dpt seme ni segera.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign