Pages

31 January 2012

Akhirnya Dilepaskan Jua

Bertahun tahun aku terikat dengannya.
Akhirnya beliau lepaskan juga aku.
Hahaha.

Alololo...
Ada yg tanya cemna bleh dpt pelepasan ni?

Alololoo..
Harus la kena zero tunggakan, baru dpt pelepasan.
Takde apa2 keistimewaan lain menyebabkan dpt pelepasan ni.
Kerna aku juga bkn lah 1st class degree holder.
Yg bleh dpt pelepasan ni dari awal lagi.

Jangan la kata plak aku nak show off sbb da abis bayar, sbb aku tau rakan seangkatan aku dah berzaman abis bayarnya.
Dan jangan la kata "syoknya dah abis bayo"
Tukar kan soklan itu kepada
"baru nak abis bayar ke?"

Yeps. Itu yg sepatutnya.
Giler ko. Aku abis blaja tahun 2002.
Skang baru abis.
Ce kira ce kira.
Ha..lps abis blaja, aku tangguh bayar dkt 3 thn.
Aku bayar betul2 tahun 2006 ke 2007 tu.

Aku pinjam sket je. Tp interest half dari loan tu.
Phuh... mujo aku keja kerajaan. Dpt la balik duit aku bagi ke kerajaan tu. Hahah.
Sbb tu aku paling bising2 bila SBPA tangguh. Haha. Jenuh wes...keringat aku membayar interest tu. Tp da pinjam kan, nak taknak kena la bayar. Pun lagi aku takmo pening2 nak pikir Ujrah apa seme tu, aku settle kan je. Tak byk dah pun. Tp kalo still taknak bayau, interest tu yg buat sakit ati. So, settle.

Oh. Kalo ada yg nak tau cara2 nak settle bleh selak entry aku yg ni.
Situ aku ada letak cara2 dah. Tak perlu nak call2, sbb kalo call pun, jauhhh pegi nya nak di sambungkan kita.

Tp ni pun, dia kata lps 6 bln dari date surat ni baru bleh tarik napas lega sket. Kut ada lagi apa2 saki baki yg tak clear.

So, skang ni menanti satu lagi pelepasan. Tp lmbt lagi la. 2 tahun lagi kot. Tp yg tu aku tak jamin bleh menarik napas lega bila dilepaskan sbb bila dah lepas, pastinya hati akan terikat pada yg lain plak. Agagaagaaaaa (-_-")

Oh ya, kalo anda2 nak ke oversea, dan still tak abis bayar si budak PTPTN ni, jgn risau.. selagi tak di black list, selagi tu anda bleh masuk keluar negara dgn mudahnya. Confirm. Tp kalo tak penah bayo, dan tetiba dpt LOD (surat lawyer) tu, harus la kena call PTPTN dulu, kut tak kang...merasa la cam artis2 kita yg penah kena tahan kat airport tu. HUHu.

Dan pesanan utk adik2 yg da abis blaja tu, bayar la walo pun sket, sbb nati bila interest bertambah, beranak-anak kita yg stress nengoknya.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign