Pages

5 January 2012

Tupai Pos Surat : Hadiah Contest



Comey kan iklan ni. 

"Nak buat cemana bang, girlfren orang sanee.."
"Naseb baik ada Pos Malaysia.."

Hihiks.

Igt - pos surat biasa 60sen yer. Smpai Jitra pun bleh antar. Aku masih tingat zaman aku main surat2 dulu. 3posen je setemnya. Ya.. ai la paling selalu pegi amik surat kat pejabat asrama masa kat Lendu tu dulu.  Kadang member yg amikkan. Pun berbulu sbb asik2 nama ai ja yg ada kat sampul surat tu. Awww... jiwang bf ai time tu kan. Main surat2. Haha. Tipon2 gak, surat2 gak. Ah. Masa tu hp adalah barang yg dianggap mewah yer. Nak beli prepaid pun serendah RM30 yg ada. Huhu. Penghubung komunikasi utk bercinta adalah public phone yg kena q panjang. Lps tu kalo ada akak senior nak guna, cpt2 bagi derang guna. Huhu. Oke, lupakan, nati kita citer pasal tu yer. Bes gak tu kalo diungkitkan citer lebih 10 tahun lalu. (1998-2000)

Tp kalo pos agak berat mendanya, pepandai la tambah nilai setem tu. Bagi dia bodusup smpai ke tangan penerima. Huhu.
Kadang Pos Malaysia ni oke sgt - pos pagi ni dari KL, tghari esuknya da smpai ke Seremban.
Tp kadang berminggu baru sampai pun ada. Itu kira oke la smpai, ada gak langsung tak sampai...!. Grrr...

Tp takat ni oke la. Cuma ada satu surat (adiah ekceli) ke Labuan tak smpai2.
Elina dear, dpt ke blum?
Mungkin ter cicir di tgh lautan.
Tp yg aku antar ke Bintulu, sampai je cpt selalunya. (kan Eka??)

Apa pun, 1st batch adiah Contest My Great Cuti Cuti Cinta telah dipos kepada :
-Mekchu
-Eyza
-Bena
-Qirmumtaz
-Cikpuanhady

Do tell  me ya, if surat (adiah) tu da smpai. Mekchu org pertama msg tghari (Rabu) yg adiah da smpai. Aku pos pagi Selasa tu. Sari da smpai. Tk perlu pakai pos laju kan.

Dan ada 2nd batch. Tu sila bersabar yer. Setem da takdak. Kena p post office, maka sekali ngan parcel la nak antarnya, sekali kan gak nak renew roadtax. Dun wori, siap da dalam sampul. Tggu nak 'berjalan' ke tgh penerimanya sahaja. Utk 2nd batch ni :
- Cha
- Mikamusz
- Nita
- Maria
- Chinta.

Yang lelain settle dah. By hand sajork. Hiikkssss

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign