Pages

4 January 2012

Hantar Tiket


Poyo nyer anta 'ticket' ke Nuffnang.
Malu pun ada segan pun ada.
Tp sbb cam da 2 bln kan.
Maka ai ticket je lah.

Malu tau nak tnya pasal payment yg ada seringgit dua tu *eh, seringgit dua da bleh cash out kah?*. Org skali cash out je beribu pun tak bising.

Ai cashed out 4th November retu. Sbb tu cam segan je nak tnya. Haha.
Ai baca gak yg FAQ yg org tanya nih.

Sbb katanya amik masa dlm 30 hari lps tu dalam 2,3 mggu utk penghantaran.

Nuffies, ai tak la kesah sgt pun, cuma ai tingin la nak berbelanja menggunakan duit tu kat Langkawi karang. Kot nak beli cekelat2 ke, Fridge Magnet utk dibuat GA ke kan. Ate 'nyer.. duit bonus udah terobang membeli Ariani kan. Terpaksa la ber tiket2 ngan Nuffy. Tp rasa cam tak sempat je kot dpt ni before pegi sana. Tkpe lah. Tak dpt pun takpe, dapat lagi sukeeee..

Oh.. segan dowh.....
credit : Here

** Ada rasa nak pelempang tak?? Mengada2 nak segan2 plak... Pang kang tau la... Hoho.

**edit : Da dpt jawapan dari Nuffnang lebih kurang jam 3 tadi (5 Jan). Nak tau apa kate incik Nuffnang??



Hi Ida,

As stated in our payment policy, Nuffnang pays its members 30 days (60 days for Ordinary) after every end of the month from their cashout request date for Glitterati members. Upon then, the cheque will be compiled and sent to the bank for legal processing before delivered to your registered address. The processing and delivering by the bank will take about 2 weeks time.

Therefore, if you have attempted to cashout on 04/11/2011 as shown in our system, therefore your cheque should arrive after 14/01/2012.



Haha. Tu aku segan tu. Macam aku dah terhegeh2. Padahal mmg dia akan kumpul smpai ujung bln - maknanya ujung November lah. Lps tu tunggu 30 hari lagi yakni 31 Disember. Dan lps tu baru la diproses dan dihantar yg mengambil masa 2 minggu. Dan akhirnya after 14hb baru dpt. (kalo nak cpt, suppose kena cash out ujung bln, tak la lama sgt tunggu). Dgn itu, maka mmg la duit tu dpt lps balik Langkawi. Sokay la. Jgn lps balik kg bln Februari tu sudah.....!!!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign