Pages

7 January 2011

~Pasal Semangat!~

Wah. da nak abis waktu lunch. Kejap giler.
Ha..aku tak kuar kemana mana juga. Waktu rehat yg pjg duk di opis saja.
Mmg terasa mcm "that's not me" la kan sbb dulu pantang 12.15 mmg berdesup kuar dan 2.45 baru ada balik. (tu pun kadang ter lebih. miahahahah).

Skang ko duduk la tpt ko sorang diri. Derang pun da fhm. Jarang derang ajak akak derang nih. Seyes bz la wey. Pas satu, satu menda nak kena buat. Pagi ni pun mula dgn discussion wif loyer, pehtu berdesup ke DBKL Maju Junction sana then perlu la siapkan keja keja b4 aku cuti. Harus. Sbb kang jadi KJJ lak- Kerja Jarak Jauh. Muehehehe.

Jap gi ada meting satu dept. Ngan Pengarah baru. Kul 3. Agak2 abis kul brapa? Kejap saja tu sbb kul 4 ada senam seni. Tak pegi la gak nya aku senam seni tu. Byk menda nak kena setel ni. Silap2 esuk pun aku kena dtg keja ni.

Pengarah lama call tadi ms aku on d way balik dr DBKL.  Tetiba mcm rasa..owh.... entah ek, tatau nak ckp. Tp rasa seronok la bila dgr dia kata ' I know U can do it'.  Tetiba rasa semangat.

Aku pun tatau la cena plan aku nak smbg Master tu. Boleh handle ke? Mana la tau dpt rezeki Allah nak bagi tetiba mengandung plak kan. Tp takpe. Aku suka je bila diri aku sibuk sibuk.

Bak kata our big bos. Ini my dear la citer. Petang Rabu yg super duper busy tu, dia panggil my dear. Igt kut kenapa. Dia tnya tak balik lagi ke. My dear kata la, tak balik lagi, org rumah saya meting kat Kementerian. Pehtu big bos kata, ha, camtu la bila duk jawatan tu, tak boleh senang lenang cam dulu. Haha. Tp dulu pun idak la senang lenang. Cumanya tanggungjawab tu mmg berubah la. Dulu ko rasa 'tersepit 'je pass je kat bos. Skang....ko tanggung la sendiri. Kena marah ke hapa ko la kono dulu. Tp takpe. Aku suka jer. Baru la dikatakan kerja kan.

Tgk la cemna. Bila eh pengambilan master UM ni. Dah extent ke September ek skang ni instead of Julai. Ke cena? dah lama aku tatau pasal takwim Univ neh. Tp aku pikir gak, dulu aku nak smbg Master agar aku leh lari carik keja lain. Skang ni, what for lagi. Eh.. tak buleh tak buleh, eventho' aku tak buat apa2 pun dgn qualification tu aku nak gak sambung. Itu mmg cecita dan impian aku.  Sementara masih buleh lagi berlari ke sana sini. Huhu.

Eh. Ptg ni nak makan stimboat bersama kawan2 persekolahan dulu. Bukan la gathering. Cuma sesi jumpa jumpaan saja sementara our friend yg duk kat Algeria tu balik cuti. Jadi, apa salahnya kan. Aku yg tukang idea cari tpt makannya. Tehehehe... :D

4 juta komen

hah!!!!! semangat semangat, it's ok, u can do it..... k ida

wow bestnya.eka ni tah bila thn nak furthr master tah.lom sampai seru...last year dpt surat tawaran smbg master tapi di biarin begitu shj.haisyyy

yaaa sambung master. mari kak reen kite sambung bersama-sama sementara boleh ke sana le mari

(^_^)

Madi :
Harusss semangat..!

EKA :
Asik tertangguh je. Tatau la bila bley sambung. Tp target akak tu la..guna loan opis je. Untung2 leh jadi biasiswa :P

Aitot :
Tatau la bila nak sambung ni. Huk huk

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign