Pages

22 January 2011

~Pasal Earrings and Piercing~

Korang pakai earrings tak? Ari tu masa jalan2 blog ryn-aku dan sesuatu, ternapak gmbo anak dia-Echa da bertindik. Bagus la kecik2 da bertindik. Hihi.
Then tingat lama da aku tak pakai earrings. Agaknya da 'kambus' pun tpt tindik kat telinga tu.
So, balik umah tgh tgk tivi tetiba tingat.
Trus amik baby oil, sapu kat tpt tindik tu terai masukkan balik earrings aku.
Eh. Boleh la. Hihi. Rasa sejak lps kawen aku tak penah pakai dah earrings. Tp still 'berlubang' telinga tu.
Ni yg rasa nak suh my dear belikan earrings comey comey ni. Hihi.

Tingat sesuatu pasal bertindik ni. Ekceli aku bertindik masa dajah 2 kalo tak silap.
Bukan pi 'tembak' kat kedai tu. Tp aku bertindik secara tradisional.
Dulu bertindik ni org buat kenduri sekali  berkhatan. Budak lelaki berkhatan, pompuan bertindik. Ha, gitu. Aku igt lagi, mak aku bawak pi kenduri org bertindik/berkhatan ni kat umah sedara aku. Takde plan pun aku nak tindik. Sekali mak suh aku join bertindik skali. Eh. Tp aku oke je.
Tatau la cena org tu tindikkan tp mmg tak rasa sakit. Ada minyak dia sapu kat telinga, pastu ada kunyit ke apa tah, pastu dia cucuk tpt tindik tu dgn apa tah. Then dia masukkan pin.
Bukan la pin hok besau letak kat napkin baby tu,
Imej : Google
Yg paling kecik, ringan kaler gold tu
Imej : Google
Maka pakai la dulu earrings (gold tu. hihi) pin dalam berapa bulan tah. Errr...aku pun lupa berapa lama. Tapi aku ngada, konon mcm sakit. So, agak lambat la nak ber earrings. Makanya sepanjang umo smpai skang mmg aku tak penah pakai earrings jenis melekap tu. Tah. Aku rasa mcm sakit je.
Aku pakai jenis bulat tu. Hoop earrings eh nama dia. Tp idak la beso hok buleh burung terbang lalu tu. Kecik je la. Ala ala camni kan

Tapi cantik jugak sekali sekala pakai hok jurai jurai tu kan. Hihi. Lagi lagi diamond kan. Aww...
Image : Here
So, skang nak pakai balik lah. Nati befday thn ni leh ngendeng2 nak earrings. Eh... oke..oke... berjaman lagi utk ckp pasal bufday.

Amacam kalo pakai ceni? Ada brannn?? Teheheheh
Image kredit : Here

3 juta komen

err cuping tinge sy bersih dr sebarang lobang...

x taw r.. x berminat lak nk lobangkan...

sori r klu sy ckp.... sy x nk pakai earing sbb mcm sami org india.. uhuhuh
tp x taw r... kot dtg gile.. pakai gak kot... entah la...

kalo ikutkan aku takdernya aku tindikkan dia lagi... tu bapaknya punya kejer, aku elok2 dok buat kejer kat opis, dia bawaknya e-cha pegi tindik telinga

uyoo kira hebat la ko betindik cara tradisional guna pin tu..huhuhu..
aku punyer tinge ada 4 lobang (1cuping 2 lobang)..1st time buat masa kcik2 dulu x igt darjah bape,lg skali tindik masa umo 23taun..huhuhu

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign