Pages

17 January 2011

~Pasal Kundasang : Just Flower~

Just nak show bunga2 yg bikin aku geram kat Kundasang. Gmbr tak secantik mana sbb amik guna kamera cabuk biasa je. Mcm masa gi Bandung retu, Jedi kondem abis kamera aku sbb amik gmbr waktu malam tak cantik langsung. Ye lah gmbr kat kamera dia lawa. Dia engineer, mampoo la nak pakai kameera mahal. Tkpe la, asal ada la kan, dpt juga mengabadikan memori percutian kami :))

Memula igt nak carik jenis bunga bunga ni. Last last maleh ah. Mana yg dpt jelah. Hihi.

Calla lily. Info bunga sini

Bunga jenis melekap kat dinding.

Ros la ni kan

Bunga kat dpn ofis ladang lembu

Cantik. Kat Memorial War Park.

Kekwa or Chrysanthemum. Info bunga ini- klik

Sunflower - info klik sini

Ni kat hotel Mount Kinabalu. Tatau gak nama dia

Bunga ke daun???


Nak tgk yg ori mahal sgt. So, amik gmbr sudehhh. Hohoho.

7 juta komen

Nih kebanyakkan bunga2 suhu sejuk ni... kalau dibawa balik umah .. sure layu punya.

sempat juga kak reen amek gmbr bunga ek...

ke main byk gambo mungeeee! tuan belog yang pegi melancong takde amik gambo ke? hehehehe...
CikPuanStoberi... jom join GA saya... due on friday 21/1/2011. saya buat lucky draw jek...

Incik HH :
Sbb tu la diabadikan di dlm belog ni je. huhu

Lynn :
Harusss...geram tau tgk. cantik2 bunga dia :D

CH :
Gmbo tuan belog kan da byk dlm entry kat Kundasang b4 this. ok..nati ai tgk yer :D

yg ko tak tau nama tuh kalo tak silap aku nama dia bunga 3 bulan...mak aku ader tanam...

yg mana bunga 3 bulan? yg kaler purple tu yer. dia thn 3 bulan eh??

ha'ah...yg purple itu...kenkadang tahan lebih dr 3 bulan...hahhaa!!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign